Ihmisen painoa mitataan vakiintuneesti länsimaisessa mittajärjestelmässä kilogrammoina. Suomalaisessa neuvolajärjestelmässä paino-pituuskäyrää käytetään lasten kasvun ja kehityksen työkaluina arvioitaessa ruumiillista kehitystä. Aikuisiän kynnyksellä nuori saavuttaa aikuisen painotason, joka osalla kuitenkin jatkaa tämän jälkeen nousuaan pituuskasvun jo pysähdyttyä. Aiemmin käytössä on ollut yksikertainen laskukaava ("pituus - 100 = ihannepaino"). Vaikka ns. BMI-indeksi (painoindeksi) on korvannut tämän aiemmin käytössä olleen yksinkertaisen päässälaskukaavan, on se edelleen käyttökelpoinen arvioitaessa yleistä omaa painotasoa.

Lihominen tarkoittaa käytännössä painon nousua ja laihtuminen painonlaskua. Miehillä painon lisääntyminen syntyy tyypillisesti vatsan seutuun (omenavatsa) ja naisilla tasaisesti koko keholle ja lantiolle.

Keskustelu

2_s

f70-2276
31. maaliskuuta

Haluaisin tietoja aurinkoihottuman hoidosta joka on minulla krooninen kaulalla ja käsivarsissa. Minulla o takrolimuusivoide parantanut paljon mutta ruskeaa ihottumaa edelleen. Mitä perusvoide olisi parasta tai mikä muu hoito?

2_s

mie17
15. kesäkuuta

Onko kenelläkään tietoja levottomien jalkojen hoidosta akupuntiolla?

1_s

Hoitonetti.fi
15. kesäkuuta

Levottomista jaloista ja mm. akupunktiosta on ainakin mainintaa sairauskohdassa "levottomat jalat", jonne pääset suoralla haulla.
t: hoitonetin kehitystiimi

2_s

f32-2651
5. elokuuta

hei olen ylipainoinen, mä tahtoisin tietää miten saan pois painon melkein pois

1_s

Hoitonetti.fi
5. elokuuta

Hei! Mukava, että olet tullut sivuille tietoa omiin kysymyksiisi! Hoitonetin idea perustuu käytännön tietoon sairauksista, niihin liittyvistä oireista ja hoidoista, jotka on kytketty yhdeksi mielekkääksi kokonaisuudeksi. Tutustuminen linkityksiin ja asiayhteyksiin vaatii hieman totuttelua. Saat käytännön lisätietoa sairauksien alta kohdalta Lihavuus ja metabolinen oireyhtymä, joissa on käsitelty myös em. tilojen hoitomuotoja sekä kysymys-vastauspalstalla käsitelty kysymystä "miten laihdutan". Hyvää loppuviikkoa!

8_s

f49-3331
27. huhtikuuta

Vähähiilaridieetillä,kts karppaajien sivut ja lue Antti Heikkilän kirjoja,40 kg lähtee puolessa vuodessa,multa lähti 12 kg puolessatoita kkssa ja pysyi poissa kun mietin mitä syön-ja pointti on että saa syödä,ei ole nälkä mutta tiedettävä mitä syö

11_s

f63-4224
26. helmikuuta

Ei ole akupunktiolla mutta mineraaleilla kylläkin. On auttanut.

Terveysarvot

Katso myös