Ihmisen mieliala kuvastaa hänen senhetkisiä tunnetilojaan. Normaaliin mielialan vaihteluun kuuluvat iloisuus, hilpeys, aurinkoisuus, tyytyväisyys yhtä yleisesti kuin apeus, alakuloisuus, masentuneisuus ja toivottomuus. Normaalisti tunnetilojen vaihtelu on ominaista tasapainoiselle tunne-elämälle. Kielteisen tunnetilan tai mielialan pitkittyminen voi kuitenkin jatkuessaan olla ei-toivottua, mikä jatkuessaan ja aiheuttaessaan haittoja voi johtaa oireisiin ja sairastumiseen.

Persoonallisuuden rakenne vaikuttaa osaltaan mielialaan. Osa ihmisistä reagoi herkemmin mielialan vaihtelulla ympäristön ärsykkeisiin, kun toisille ihmisille ympäristöllä ei ole niin suurta merkitystä. Osa ihmisistä suhtautuu elämään peruspositiivisesti ja varauksettomasti. Osalla ihmisiä taas mielialaa varjostaa varovaisuus, ahdistuneisuus ja pessimismi, mikä on lajin säilymisen kannalta ollut elintärkeää. Käytännön kielessä puhumme ulospäin suuntautuvista (ekstrovertti) ja sisäänpäin kääntyneistä (introvertti) ihmisistä. Jako on kuitenkin aika jyrkkä ja keinotekoinen, mutta kuvaa ainakin osaksi erilaisia persoonallisuuden piirteitä. Tämä variaatio on tietenkin vain rikkautta, joka syntyy erilaisia persoonallisuuksia omaavien ihmisten sekoittumisesta.

Jokaiseen persoonallisuuteen ja mielialaan liittyy aina tarina, jonka voimme ymmärtää vain vaihtamalla ajatuksia ja seurustelemalla toistemme kanssa. Samalla opimme elämästä ja pystymme paremmin kunnioittamaan ja ymmärtämään toisiamme.

Keskustelu

1_s

McJuhiSS
4. maaliskuuta

Ihan hyvä meininki,olosuhteisiin nähden....!

2_s

rusina
5. heinäkuuta

Liityin tähän, kun etsin neuvoja, miten hoidan alaraajojen turvotusta. Varsinkin vasen jalka on ollut turvoksissa muutaman kuukauden. Minulta on leiktattu suonikohjuja kolme kertaa. Koko heinäkuun aikana ei paikkakunnallamme saa minkäänlaista lääkäriapua ( paitsi kallista yksityistä), joten sen vuoksi liityin hoitonettiin

1_s

Anonyymi
8. lokakuuta

hermot kanissa ja oma talo

mutta mikään ei kiinnosta

2_s

rusina
9. lokakuuta

Tuttu tilanne, ei ole rahaa eikä voimia tehdä mitään. Mutta vähitellen siitä selviää, kun antaa mennä vaan. Ei kannata sääliä ittiänsä, pitää uskoa itteensä ja sanoa, että mää oon tosi mahtava tyyppi, sillä jokaisessa meissä on hyviä puolia, ne on vain huomattava.
Olen koko ikäni ollut halveksittu, haukuttu mitään osaamaton, mutta en tunnista enää. Olen hyvässä kunnossa ja hoidan ittiäni, enkä välitä muiden mielipiteistä. Tsemppiä kaikille!

1_s

Anonyymi
20. toukokuuta

Mulla on tässä n. vuoden sisällä ilmestynyt tällaisia ongelmia, kuten itsensä vihaaminen,häpeäminen .. ja tää häpeäminen menee niin pitkälle että aina monta kertaa saa miettii mitä pistää päällensä, ja mikään ei näytä hyvältä ja sitte nolottaa olla! .. sitte se että pukeudun melkee aina mustaan, ku siinä tunnen itsevarmemmaks itseni.. ja hikoilu on lisääntyny,jännittävissä tilanteissa.. ja tä on käynyt jo niin ärsyttäväksi että en tiiä mitä tehä ! : (

Terveysarvot

Katso myös