Virtsarakon syöpää esiintyy useammin kaupunkialueilla, minkä vuoksi sen synnyllä on yhteys länsimaiseen kemianteollisuuteen ja tupakointiin. Suurin osa rakkosyövistä on rakon limakalvolla pinnallisesti kasvavia, verekkäitä kasvaimia, joten on luonnollista, että ensimmäiset virtsasyövän oireet ovat juuri silmin havaitsematon tai silmin näkyvä verivirtsaisuus. Muita oireita ovat ärsytys virtsatessa ja tiheävirtsaisuus.

Virtsarakon syövällä on taipumus kasvaa virtsarakon pintaa pitkin laajemmalle alueelle ja kasvaa myös syvyyssuunnassa vierekkäisiin rakenteisiin suuntautuen. Etäpesäkkeitä voi lisäksi syntyä maksaan, luustoon tai keuhkoihin. Diagnoosi varmistuu rakon tähystyksessä otettavasta koepalasta. Hoitona on leikkaus. Mitä levinneempi syöpä on, sitä laajemmalta alueelta joudutaan harkitsemaan sairaan alueen poistoa, ja joskus joudutaan poistamaan koko virtsarakko. Rakkosyövän varhainen löytäminen on tärkeää sairauden hoidon onnistumisen kannalta.

Virtsarakon syöpä oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
Stub Virtsankarkailu 1
Stub Virtsankarkailu naisilla 1
Stub Verivirtsaisuus 1

Virtsarakon syöpä hoidot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Syövän sädehoito 1
Stub Solusalpaajahoito 1
Stub Syövän leikkaushoito 1

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen terveysarvot

15_m

Kipu

Kipu on ehkä yleisin lääketieteellinen oire, joka ohjaa potilaan hakemaan apua lääkärin vastaanotolta. Kipuoireen selvittely on monimuotoista johtuen kivun kokemuksen yksilöllisyydestä. Äkillisen ...

Aiheen kysymykset