Suupielen haavauma on yleinen sekä vanhemmilla ihmisillä sekä lapsilla, joilla syljen erittyminen aiheuttaa suupielen kostumista ja siten pehmentää huulen rajalla olevaa ihoa hautoen sitä ja aiheuttaen lopulta suupielen haavaumaan johtavan kehityksen. Vanhemmilla ihmisillä haavaumaa voivat olla edesauttamassa erilaiset hammasproteesit ja niistä aiheutuva välillinen syljeneritys ja hankaus.

Yleensä suupielen haavauma paranee itsestään huolellisesti suupieltä huuhdellen ja sen jälkeen huolellisesti kuivaten. Suupielen haavaumassa voivat infektiota ylläpitää hiivasieni tai ihon stafylokokkibakteeri, joka aiheuttaa kellertävän kuivunen eritteen syntymisen haavaumaan ja sen ympärille. Tällöin hoitona voidaan käyttää sienivoiteita tai tarvittaessa antibiootteja, varsinkin jos suun haavauman bakteerikasvu kiihtyy ja lisää märkäruven riskiä

Lapsilla suupielten kuivana ja puhtaana pitäminen ehkäisee hautumien ja sitä kautta haavaumien syntyä.

Suupielen haavauma oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
Stub Ihon hautuma 1
Stub Ihon haavauma 1

Suupielen haavauma hoidot Information

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
28. maaliskuuta

Lapsellani on ollut 3 viikon ajan haavauma suupielessä. Siihen kasvaa aina rupi, jonka lapsi raaputtaa ja alta tursuaa märkäistä eritettä. Suihkuttelut ja puhdistelut eivät auta. Mitä pitäisi tehdä?

13_s

TriDoc
28. maaliskuuta

Kuvauksesi perusteella on mahdollista, että suupieleen on iskenyt märkärupi. Tämä voi vaatia antibioottihoidon tarvetta. Käy lapsesi kanssa näyttämässä asiaa omalla lääkärilläsi.

Aiheen kysymykset