Raskauspahoinvoinnin syntyä ei voida nykyisinkään täysin selittää, mutta sitä esiintyy valtaosalla naisista alkuraskauden aikana. Ensimmäisinä oireina keskimäärin 6 raskausviikosta alkaen esiintyy aamupahoinvointia sekä oksentelua ja ruokahaluttomuutta. Aamupahoinvointi on yleensä lievää ja oksentelu refleksinomainen reaktio.

Oireet helpottavat tavallisesti 14 viikkoon mennessä ja häviävät suurimmalla osalla loppuraskauteen mennessä. Myöhemmin vatsanseudun pyöristyessä ja kasvaessa alhaalta päin voi syntyä painetta vatsalaukkua kohti, joka saattaa provosoida närästystaipumusta, mutta oireiden ilmaantuminen on yksilöllistä.

Raskaudenaikainen pahoinvoinnin ei ole todettu vaikuttavan millään lailla syntyvän lapsen terveyteen. Raskaudenaikaisia oireita hoidettaessa olisi noudatettava varovaisuutta lääkehoidossa, koska niillä saattaa olla vaikutusta sikiön kehitykseen.

Raskauspahoinvointi oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
5_rs Huimaus 1
Stub Ylävatsavaivat 1
163_rs Pahoinvointi ja oksentelu 1

Raskauspahoinvointi hoidot Information

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
9. marraskuuta

Mitä riskejä on työskennellä raskaana ollessa työpisteessä jossa on hometta? Onko lapsella suurempi riski astmaan tms? Onko tässä keskenmenon vaaraa tms.?

13_s

TriDoc
9. marraskuuta

Yleisimmät homealtistumisesta aiheutuvat oireet ovat onneksi ärsytystasoisia, erilaisia nenän tukkoisuusoireita, silmien vuotamista, kurkun karheutta ja kipua sekä iho-oireita. Oireet voivat olla hyvinkin kiusallisia, mutta enenevästi yleensä palautuvia altistuksen loputtua. Harvemmin oireet voivat kyllä kroonistua, jos altistus on ollut riittävän suurta, mitä kuitenkin harvemmin tapahtuu, yleensä lähinnä maataloustyössä (esim navettaolosuhteet) Raskaana ollessa kaikille myrkyille altistumista on luonnollisesti vältettävä, mutta en usko sikiön olevan homealtistustapauksissa ensisijaisessa altistuksessa vaan lähinnä sitä on äiti.

Aiheen kysymykset