Limapussien tehtävänä on toimia nivelten seudulla suurten jänteiden hankauksen aiheuttaman kudoshankauksen pehmentäjänä ja samalla vähentää hankauksesta syntyvää kitkaa. Limapussintulehdus voi esiintyä eri puolilla elimistöä, mutta tavallisimpia esiintymispaikkoja ovat polven etuosa, kyynärpää sekä lonkan alueen limapussintulehdus.Limapussin tulehduksen synty liittyy nivelen tai jänteen ylimääräiseen rasitustilaan tai kuormittumiseen, mikä saattaa laukaista tulehduksen myös limapussissa.

Polven limapussintulehdus syntyy usein polviasennossa syntyvän hankauksen seurauksena, jossa polven alaetuosaan kohoaa kuumottava ja nesteentäyttöinen patti. Polven limapussintulehdus on yleinen mm. mattomiehillä ja rakennustyössä.

Hoitoperiaatteet ovat polven limapussintulehduksen suhteen melko yksinkertaiset. Vähemmän oireisena hoitona on lepo ja hankauksen välttäminen, mutta jos tilaan liittyy yleisoireena kuumetta tai kovempaa turvotusta ja särkyä, olisi lääkärin tarkastus tarpeellinen. Oireita on mahdollisuus helpottaa limapussin tyhjentämisellä ja kortisoni-injektiolla. Ennuste on tulehduksessa hyvä, eikä vaiva ennakoi muuta sairautta.

Warning

Hoitonetin käyttäjien yleisimmät polven limapussintulehduksessa kokemat oireet ovat olleet nivelen liikearkuus, polven turvotus, nivelen ympärillä oleva kipu ja turvotus sekä pitkittynyt kipu. Lisäksi käyttäjät ovat kokeneet harvemmin yhtä muuta oiretta. Eniten käytetyt hoitokeinot ovat olleet kylmähoidot, kipulääkkeet, lepo, vahvat kipulääkkeet, itsehoitokipulääkkeet, allasterapia, hieronta ja limapussintulehduksen injektiohoito. Koko listan yleisimmistä oireista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä hoitokeinoista ja hoitojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset