Pinnallinen laskimotulehdus syntyy yleensä alaraajan pinnallisen laskimon tukkeutuessa jota edeltää yleensä alaraajojen yleinen laskimoiden vajaatoiminta, mikä heijastuu ihon pinnalla olevien laskimoiden toimintaan ja täyttymiseen seisovasta verestä.

Pinnallinen laskimotulehduksen oireena on yksittäisen laskimoverisuonen paikallinen punoitus, arkuus ja turvotus. Turvotuksen laskettua voi pinnallinen laskimo olla kova ja aristava vielä pitkään. Se ei kuitenkaan ole vaarallinen eikä laskimonsisäinen kovettuma lähde liikkeelle aiheuttaen muuta terveydellistä vaaraa, mutta on samalla ilmentymä myös sisemmän laskimokierron häiriöstä.

Pinnallisen laskimotulehduksen paikallishoitoon voidaan käyttää paikallisia tukoksia liuottavia salvoja tai tavallisia särkylääkkeitä. Tulehdusten toistuessa syytä on selvitellä raajan laskimokierron häiriön astetta ja mahdollisuuksia hoitaa niitä erilaisilla leikkaus-tai konservatiivisilla toimenpiteillä. Tukisukka ja jalan pitäminen kohoasennossa auttaa usein vähentämään turvotusta ja nopeuttaa pinnallisesta laskimotulehduksesta paranemista.

Pinnallinen laskimotulehdus oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
Stub Ihon turvotus 1
136_rs Ihon tai limakalvon punoitus 1
Stub Ihon haavauma 1
Stub Ihon hautuma 1

Pinnallinen laskimotulehdus hoidot Information

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä