Suun alueen tulehdukset ovat yleislääkärin vastaanotolla yleisiä ongelmia ja samalla lääkäriin hakeutumisen tärkeimpiä syitä. Nuhakuumeen ensioireena on tavallisesti nielukipua. Nielurisatulehduksen voivat aiheuttaa joko virukset tai bakteerit, joista tärkein hoidon kannalta on A-ryhmän b-hemolyyttinen streptokokki. Sen aiheuttamaa nielurisatulehdusta kutsutaan angiinaksi ja se tulee hoitaa antibiooteilla, koska on olemassa vaara jälkitaudin puhkeamiselle. Tyypillisesti nielurisat ovat tulehduksessa vaalean peitteiset ja suurentuneet. Virusten tai muiden vaarattomampien bakteerien nielutulehdukseen ei tarvita antibioottihoitoa.

Warning

Hoitonetin käyttäjien yleisimmät nielurisatulehduksessa kokemat oireet ovat olleet kurkkukipu, nielemiskipu, Äänen käheys, kuume, ihon turvotus sekä korvakipu.

Nielurisatulehdus oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
34_rs Kurkkukipu 3
16_rs Korvakipu 2
Stub Nielemiskipu 2
Stub Äänen käheys 2
96_rs Kuume 2
Näytä kaikki

Nielurisatulehdus hoidot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Bakteerilääkkeet 2

Keskustelu

8_s

007
27. marraskuuta

Vuosia sitten oli sellainen ajanjakso että vuoden sisään tuli kolme nielurisatulehdusta. Antibiooteilla menivät ohi, mutta mielenkiintoista sinällään oli juurikin se että niitä tuli vain sen yhden vuoden aikana eikä enää myöhemmin. Olisikohan syynä voinut olla se että aiemmista ei parantunut kunnolla...(?)

7_s

M2O
1. joulukuuta

Minulla oli n.10-vuotiaana paha angiina. Sen seurauksena nielurisat jäivät erittäin monttuisiksi. Tästä taas seurasi se, että niihin kertyi ruuantähteitä, joista muodostui pahanhajuisia valkoisia "proppuja". Tämä ongelma korjautui kerralla nielurisaleikkauksella. Erittäin tyytyväinen olen ollut kyseiseen ratkaisuun.

Aiheen terveysarvot

9_m

Ruumiinlämpö

Ihminen on muiden nisäkkäiden tapaan tasalämpöinen olento. Lämmöntuottoa säätelee aivolisäkkeessä sijaitseva lämmönsäätelykeskus, joka pyrkii pitämään kaikissa olosuhteissa 36-37 asteen tasaisen ru...

Aiheen kysymykset