Naistyyppinen kaljuuntuminen eroaa miestyyppisestä kaljuuntumisesta merkittävästi monin tavoin. Naistyyppinen kaljuuntuminen on miestyyppistä kaljuuntumista harvinaisempaa ja käytännössä se tarkoittaa hiusten harvenemista tasaisesti koko pään alueella toisin kuin miestyyppisesssä kaljuuntumisessa, jossa harveneminen tapahtuu ensiksi otsalta ja päälaelta. Harvenemista naisilla tapahtuu läpi koko eliniän tasaisesti.

Hiusten tasaista harvenemista voi peittää erilaisilla kampauksilla ja permanenteilla, mutta käytännössä hiusten harveneminen voi aiheuttaa sosiaalista tarvetta hiuslisäkkeen käyttöön. Hiusten harvenemiseen vaikuttaa aina hiuspohjan terveys. Hilseily ja hiuspohjan tulehdukset ja näppylät heikentävät hiusjuurten hyvinvointia ja aiheuttavat käytännössä hiusjuurten katoa. Naistyyppinen kaljuuntuminen on useimmiten niin lievää, ettei siitä ole selkeää kosmeettista haittaa.

Naistyyppinen kaljuuntuminen oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
12_rs Hiustenlähtö 1

Naistyyppinen kaljuuntuminen hoidot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Perussairauden hyvä hoitotasapaino 1

Keskustelu

10_s

f73-1944
13. lokakuuta

Olen tässä jo jonkin aikaa seurannut, miten hiukset harvenevat päälaelta. Perussairaudet ovat hoitotasapainossa. Joten miksi? Ennen omistin tuuhean hiuspehkon... Onko vastaavaa kokemusta ja mistä apua? Päänahka on ihan siisti.