Yleisin kaljuuntumisen muoto on perinnöllinen miestyyppinen kaljuuntuminen, jossa hiustenlähtö alkaa 20 ikävuoden jälkeen, mutta joillakin jo lapsuusiässä. Miestyypin kaljuudessa hiukset häviävät päälaelta, mutta eivät takaraivolta tai ohimoilta. Hiustenlähtöön ei ole löydetty vielä parannuskeinoa. Naisilla ei tämäntyyppistä kaljuuntumista todeta.

Mieshormonit, androgeenit (dihydrotestosteroni), jotka vaikuttavat metaboliittien (5-alfareduktaasientsyymi) kautta hiustupessa surkastuttavat sen rakennetta aiheuttaen myöhemmin pysyvän kaljuuden. Miestyypin kaljuuteen on olemassa mieshormoneja vähentäviä lääkeaineita (finasteridi, minoksidiili), jotka vaikuttavat edullisesti hiuspohjan kasvuympäristöön hiustupen rakenteita ja kasvua säilyttäen. Valitettavasti hoito tehoaa kaljuuntumisprosessin hidastamiseen, mutta sitä ei vielä kyetä kokonaan estämään. Kaljuuntumiseen on olemassa myös kirurgista hoitoa.

Miestyyppinen kaljuuntuminen oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
12_rs Hiustenlähtö 1
Stub Liikakarvoitus 1
20_rs Hilseily 1

Miestyyppinen kaljuuntuminen hoidot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Mieskaljuuntumisen hoitolääkkeet 1

Keskustelu

1_s

m61-103
3. marraskuuta

Hei! Osaisko kukaan kertoa, onko miestyyppiseen kaljuuntumiseen järkevää hakea hoitoapua. Itselläni hiukset harvenevat vuosi vuodelta päälaelta, mutta hiuksia siellä vielä on jonkinverran. Onko ainut toimiva hoito vain leikkaus?

1_s

ollappa terve
7. huhtikuuta

mo Olen 30v. mies opiaattiriippuvuuden takia metadoni korvaushoidossa ollut 4.5vuotta. Onko yleistä että testostseroni taso laskee niin että hikoiluttaa, ei tee seksiä mieli ja väsyttää jo keskipäivällä todella paljon?

Aiheen kysymykset