Limapussintulehdus voi esiintyä eri puolilla elimistöä, mutta tavallisimpia esiintymispaikkoja ovat kyynärpää, polven etuosa sekä lonkan alueen limapussintulehdus.

Lonkan limapussintulehdus ei näy ulospäin, mutta se tuntuu kovan arkuutena lonkan ison sarvennoiden alapuolella ja aiheuttaa alaraajaa liikuteltaessa kipua.

Hoitoperiaatteet ovat lonkan limapussintulehduksen suhteen melko yksinkertaiset. Vähemmän oireisena hoitona on lepo, mutta jos tilaan liittyy yleisoireena kuumetta tai kovempaa turvotusta ja särkyä, olisi lääkärin tarkastus tarpeellinen. Lonkan tulehtunutta ja kroonistunutta limapussitulehdusta on hoidettu myös pussinsisäisillä kortisoni-injektioilla. Ennuste on tulehduksessa hyvä, eikä vaiva ennakoi välttämättä muuta vakavampaa tulehdussairautta taustalla.

Warning

Hoitonetin käyttäjien yleisimmät lonkan limapussintulehduksessa kokemat oireet ovat olleet lonkkakipu, nivelen ympärillä oleva kipu ja turvotus, nivelen liikearkuus sekä pitkittynyt kipu. Lisäksi käyttäjät ovat kokeneet harvemmin yhtä muuta oiretta. Eniten käytetyt hoitokeinot ovat olleet limapussintulehduksen injektiohoito, kylmähoidot ja kipulääkkeet. Myös kahta muuta hoitokeinoa on käytetty. Koko listan yleisimmistä oireista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä hoitokeinoista ja hoitojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Lonkan limapussintulehdus oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
Stub Lonkkakipu 5
Stub Nivelen ympärillä oleva kipu ja turvotus 5
Stub Nivelen liikearkuus 5
Stub Pitkittynyt kipu 4
11_rs Hermokipu 2

Lonkan limapussintulehdus hoidot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Limapussintulehduksen injektiohoito 5
682_rs Kylmähoidot 3
Stub Kipulääkkeet 3
Stub Itsehoitokipulääkkeet 1
Stub Vahvat kipulääkkeet 1

Keskustelu

2_s

Sari_67
15. kesäkuuta

Onko lonkanlimapussin tulehdus niin viheliäinen sairaus, että siihen ei ole mitään hoitoa? Napsitaan vaan tulehduskipulääkkeitä kun kortisonipiikkejä on jo laitettu 3.

Oletteko saaneet vaivaan jostain apua?

8_s

bisoprolol
19. kesäkuuta

Mulla on laitettu vasta yksi kortisonipiikki ja Arcoxiaa otan välillä alenevin vahvuuksin. Jos ja kun injektioita laitetaan ne tehdään uä-ohjatusti,koska eka piikki osui hermoon ja sen seurauksena meni nilkasta nivelsiteet... En valitettavasti osaa sanoa on tulehduskipulääkkeet ainoa vaihtoehto kun piikitykset on tehty. Lonkan oireilu on kyllä tosi viheliäista pidemmän päälle,tiedän mistä puhut.

9_s

reporanka
19. kesäkuuta

Ei taida limapussin tulehdukseen oikein lääkitystä olla. Koritsonipiikit on ja muistelen lukeneeni, että ellei se pussi asetu, sen voisi poistaakkin. Toisaalta se vaatii kyllä pitkän ajan parantuakseen niillä piikeilläkin. Kylmähoito voi myös auttaa. Kannattaa miettiä, mistä se tulee. Itselläni ärtyy toisinaan, jos kävelen väärin eli jos on selkä kipeämpi ja siitä huolimatta lenkotan menemään, ihan varmaan lonkkakin kipeytyy.

Lihashuolto on tuossakin todella tärkeä.

http://www.mobilat.fi/opas_lantio.php

2_s

Sari_67
21. kesäkuuta

Mulla alkuperäinen vaiva on ristiselkä ja siitä kun kipeänä kävelin väärässä asennossa, niin lonkat kipeytyi viikossa.

Eilen olin illalla jorvissa kun jalkakin alkoi oireilemaan nilkasta ja kun kerroin sairashistoriani tämän asian tiimoilta, niin ihan tavallinen lääkäri sanoi, että hoidata ihmeessa selkäsi kuntoon, muuten et pääse ikinä eroon lonkkakivusta! Kun selkä ei toimi kunnolla, kuormittuvat pakaralihakset liikaa ja se pahentaa lonkkakipuakin. Olen kyllä huomannut tuon, mutta toistaiseksi mulla on hoidettu selkää ja lonkkia erillisinä oireinaan. Tuokin jo jotenkin helpotti itseä ymmärtämään tätä touhua.

Tänään sitten uudella yrityksellä kävin työterveyslääkärillä ja nyt kokeillaan fysioterapiaa näihin oireisiin. Katsotaan miten se puree... Itsekin kyllä venyttelen ja teen liikkeitä päivittäin, mutta toivotaan, että ammattilainen voisi siinäkin vielä auttaa paremmin.Ja mulla ei muuten ollut käytännössä mitään apua niistä 5 kortisoonipiikistä, mitä olen yhteensä noihin lonkkiin saanut.

9_s

syyskissuli
10. marraskuuta

Minulla vaiva paheni totaalisti, kun harrastin tosi paljon asfalttiteillä sauvakävelyä. Lääkäri sanoihin, että kävele mieluummin pehmeällä eikä ylipäätään liikaa. Kun limapussit ovat tulehtuneet, ei liika rehkiminen suinkaan helpota.
Naprokseenia joudun välillä syömään viikon-parin kuurin, että saan ne jollain lailla rauhoittumaan ja saan nukutuksi. Sängyssäolohan on kaikkien hankalinta, kun tulehdus on pahimmillaan, ei vain löydy asentoa, jossa olisi hyvä olla.

Aiheen kysymykset