Keuhkosyöpä on huulisyövän ohella pääosin tupakoitsijoiden tauti, sillä tupakan sisältämä terva ja muut epäpuhtaudet ovat haitallisia keuhkoputken kudoksen värekarvoille, jotka tuhoutuvat ja ärsytys leviää keuhkon limakalvon pintaan. Ensimmäiset pahanlaatuiset muutokset syntyvät keuhkoputkien limakalvolle, josta syöpä kasvaessaan lähettää nopeasti etäpesäkkeitä muualle kehoon. Tämän vuoksi nopea hoidon aloitus olisi tärkeää keuhkosyövän hoidossa.

Valitettavasti ensioireet ovat usein vähäisiä ja tavallisiin ja vaarattomiin oiretiloihin sekoittuvia. Ainoana oireena voi olla vain ruokahalun vähenemistä ja laihtumista. Joskus mukana on veriysköksiä, mikä johtaa yleensä pikaisiin jatkotutkimuksiin.

Keuhkosyöpää on useita eri tyyppejä, mutta pääasiallisesti ne jaetaan pienisoluisiin ja ei-pienisoluisiin muotoihin. Keskeinen tutkimus keuhkojen kasvainta epäiltäessä on keuhkojen rtg-kuvaus.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen terveysarvot

15_m

Kipu

Kipu on ehkä yleisin lääketieteellinen oire, joka ohjaa potilaan hakemaan apua lääkärin vastaanotolta. Kipuoireen selvittely on monimuotoista johtuen kivun kokemuksen yksilöllisyydestä. Äkillisen ...

Aiheen kysymykset