Hyytelörakko on eräänlainen nivelpussin pullistuma ja täynnä läpinäkyvää geelimäistä eritettä. Se tavataan yleensä ranteessa tai kämmenen selkäpuolella. Myös muissa nivelissä voi syntyä vastaavia muutoksia. Yleislääkärin vastaanotolla vaiva on tavallinen käynnin syy ja sen taustalla on joskus hyytelörakon aiheuttama jomottava kipu niveltä liikuttaessa tai pelko pahanlaatuisuudesta.

Hyytelörakko on onneksi hyvänlaatuinen muutos. Usein hyytelörakko paranee ja häviää itsestään, joten kiirettä ei välttämättä ole varsinkaan jos vaivan kanssa tulee toimeen. Joskus avun saa rakkoon tehdystä punktiosta, jonka yhteydessä rakkula tyhjennetään hyytelöeritteestä. Vaikeissa tapauksissa joudutaan joskus turvautumaan kirurgiseen poistoon.

Hyytelörakko oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
69_rs Polvikipu 1
Stub Nivelen pullistuma 1
162_rs Rannekipu 1
68_rs Nilkkakipu 1

Keskustelu

1_s

Anonyymi
28. elokuuta

Jalkaterän päällä oli n.2.5vuotta sitten patti joka kutistui niin pieneksi ennen lääkärille pääsyä että jäätiin odottamaan josko suurentuisi uudestaan. Nyt 2v kuluttua on jalkaterässä alkanut olla "jomotusta"aamuyöstä, siis levossa ollessa.Toisinaan aika kovaakin. Helpottaa kun jalkaa hieroo ja taivuttelee. Päivisin ei kuitenkaan yleensä tunnu mitään vaikka kävelem pitkiäkin matkoja. Onko syytä huoleen?

13_s

TriDoc
28. elokuuta

Hyytelörakolle on ominaista välillä rakon suureneminen pinkeäksi, niveliä jäykistäväksi pullistumaksi ja välillä turvotus helpottaa sallien nivelen normaalin käytön. Hyytelörakko oireilee vaihtelevasti, mutta on vaaraton ja yleensä oireet helpottavat ajan kanssa, jos on kärsivällisyyttä odottaa rakon spontaania puhkeamista tai muulla tavalla pienenemistä/häviämistä. Jos kysymys on tämäntyyppisen hyytelörakon oirehdinnasta, on tilanne hyvänlaatuinen ja vaaraton, ajan kanssa ohi menevä.

1_s

Anonyymi
30. maaliskuuta

Nilkassa oleva hyytelörakko on tyhjennetty vuoden sisään 2 kertaa. Rakon paine on tunkenut hyytelön nähtävästi tuosta vanhasta "neulan reiästä" ihon alle ja tehnyt vesikellomaisen patin n.sentin halkaisijalla ihon päälle. Muutama päivä sitten kenkiä jalkaan laittaessa tuo patti puhkesi ja veriset hyytelöt purskahti patista ulos ja koko rakko tyhjeni. Tuon jälkeen tuo rakkula on tyhjentynyt tuota kautta ulos heti kun painetta kertyy. Infektio vaara varmaan jonkunmoinen ?! Mitenhän tuon "läpi"vuodon saisi lopetettua ??

1_s

Anonyymi
11. kesäkuuta

Itsellänikin on ollut kyseinen patti ranteessa jo lähes 10 vuotta. En tiedä mistä tuli, enkä kyllä ole paljoa siitä kärsinytkään. Joskus olen joutunut varomaan sitä kivun takia, mutta tämäkin on tapahtunut vain erittäin harvoin. Nykyään itselläni on vain yksi ongelma tuon kanssa: en voi käydä salilla, sillä siihen koskee jo pelkkiä punnerruksia tehdessä. Mietinpähän vain, että pitäisikö asialle tehdä jotain.

Aiheen kysymykset