Hiivasyndrooma ei ole varsinainen perinteisen lääketieteen tuntema itsenäinen sairaustila vaan lähinnä suolen vaivojen yhteisöllisesti selitetty selitysmalli erilaisille suoliston alueen oireille ruoka-aineiden aiheuttamana. Sen perustan muodostaa suoliston alueella oleva hiivakasvu, jonka kasvu eri tilanteissa tulkitaan oireiden aiheuttajaksi. Rasvainen ja länsimainen ruoka koetaan aiheuttavan valtaosan oireista.

On luonnollista, että rasvaiset ruoat ja vaalea leipä huonosti sulavina, runsaasti hiilihydraattia sisältävinä ja suolen täyttymiseen vaikuttavina ruoka-aineina voivat lisätä suolisto-oireita.

Hoitona hiivasyndroomaan on suositettu tiukkaa kasvisvoittoista ja terveellistä ruokavaliota välttäen teollisia ruokavalmisteita. Yleisen lääketieteen kokemuksen mukaan hiivasyndrooman kaikkia hoito- ja ravintosuosituksia ei voida selittää lääketieteen keinoin, ja ainakin osa niistä lienee syntynyt yhteisöllisten kokeilujen kautta.

Warning

Hoitonetin käyttäjien yleisimmät hiivasyndroomassa kokemat oireet ovat olleet ylävatsavaivat, pitkittynyt ripuli, väsymys, närästys, ilmavaivat, vatsakipu sekä ummetus. Eniten käytetyt hoitokeinot ovat olleet vähäsokerinen ruokavalio, vähärasvainen ruokavalio, diabeetikon ruokavalio ja kasvisruokavalio. Koko listan yleisimmistä oireista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä hoitokeinoista ja hoitojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Hiivasyndrooma oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
Stub Ylävatsavaivat 3
115_rs Pitkittynyt ripuli 3
148_rs Väsymys 3
Stub Närästys 3
Stub Ilmavaivat 3
Näytä kaikki

Keskustelu

1_s

Anonyymi
7. elokuuta

Onko kenelläkään tullut hiivasyndrooman yhteydessä puutumista raajoissa tai korvien särkyä. Epäilen että joko kaksi v sitten kortisonitiputuksen jälkeen alkanut refluksitauti tai siiten hiiva aihuttaa oirieita, mutten ole varma...enkä oikein tiedä miten omaa oloa helpottaisin siihen asti kunnes lääkäriajan saan. Käytännön ideat terv.tulleita.

1_s

Anonyymi
23. joulukuuta

Omaan hiivasyndroomaani liittyvät tavallisten (helvetillisten) oireiden lisäksi ainakin se, että korvat ovat lukossa jatkuvasti, sekä poikkeukselisen runsas hiustenlähtö.

Aiheen kysymykset