Haavaisen paksusuolen tulehdus paikantuu paksunsuolen alueelle mutta sen syntymekanismia ei ole pystytty selvittämään. Oireet alkavat usein nuorena aikuisiällä epämääräisin oirein. Usein esiintyy pitkittynyttä ripulia, jonka mukana havaitaan verta.

Paksunsuolen tähystys ja koepalat suolen limakalvosta varmistavat diagnoosin. Sairaudella on aaltoileva kulku, jossa oireet ovat välillä poissa palatakseen uudelleen. Tulehduksen pahenemisvaiheessa suolen limakalvo muuttuu tulehtuneeksi ja jopa verestäväksi.

Tauti alkaa aina peräsuolesta ja etenee pikkuhiljaa ylemmäs. Sairautta hoidetaan erilaisilla suoliston tulehduksiin käytettävillä tulehduslääkkeillä.

Warning

Hoitonetin käyttäjien yleisimmät haavaisessa paksusuolentulehduksessa kokemat oireet ovat olleet vatsakipu, ulosteen veri, pitkittynyt ripuli sekä väsymys. Lisäksi käyttäjät ovat kokeneet harvemmin kahta muuta oiretta. Eniten käytetyt hoitokeinot ovat olleet tulehduksellisten suolistosairauksien lääkkeet, kortikoidivalmisteet ja reumalääkkeet. Koko listan yleisimmistä oireista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä hoitokeinoista ja hoitojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Haavainen paksusuolentulehdus oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
Stub Vatsakipu 3
Stub Ulosteen veri 2
115_rs Pitkittynyt ripuli 2
148_rs Väsymys 2
96_rs Kuume 1
Näytä kaikki

Haavainen paksusuolentulehdus hoidot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Tulehduksellisten suolistosairauksien lääkkeet 3
Stub Kortikoidivalmisteet 2
Stub Reumalääkkeet 1

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen terveysarvot

2_m

Hemoglobiini

Hemoglobiini eli verenpuna on punasolujen sisällä oleva peptideistä koostuva proteiinikimppu, joka sisältää myös runsaasti rautaa. Hemoglobiini antaa verelle myös sen punaisen värin. Hemoglobiinin ...

Aiheen kysymykset