Elohiiri on yksittäisen lihaksen tahdosta riippumatonta toimintaa. Sitä esiintyy yleensä lihaksessa, joka on altis suonenvedolle, kuten alaraajojen lihaksissa (pohkeet). Sosiaalisessa kanssakäymisessä huomiota kiinnittää joskus silmien alaluomien tai silmäkulmien nykinä, joka voi tuntua ihmisestä itsestään kiusalliselta, mutta on ympäristölle yleensä vähemmän merkityksellinen ilmiö.

Syytä supistelulle ei tarkkaan tunneta. Mahdollisesti supistelutaipumuksella on yhteys lihaksen jänteyteen, väsymiseen sekä iänmukaiseen lihasrakenteen rappeumailmiöön. Alkoholi, väsymys, valvominen ja lihasjännitys ja -rasitus saattavat lisätä oireita ja lihashuolto saattaa laukaista niitä.

Elohiiri oireet Information

Oire Hlö:ä Voimakkuus
9_rs Elohiiri 2
Stub Lihaksen supistelu ja nykinä 2

Elohiiri hoidot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
12_rs Lepo 1
Stub Kipulääkkeet 1
Stub Luurankolihasten spasmien hoitolääkkeet 1

Keskustelu

6_s

kirmar
14. joulukuuta

Lihasten supistelu ja nykinä esiintyy laaja-alaisesti sairauteeni (borrelioosi). Parhaaksi lääkkeeksi kohdallani on osoittautunut Diapam. Hieromalla nopeilla kevyillä pyörimisliikkeillä oireilevaa kohtaa vaiva yleensä helpotuu.

1_s

m38-9
9. maaliskuuta

Itselläni auttoi todennäköisesti magnesium

11_s

Tarja-2705
4. syyskuuta

Joo minäkin syön mangnesiumia, siihen loppui kauheet lihaskrampit, ja nämä krampit herättivät yöllä..

6_s

Väinö
5. marraskuuta

Joo, vimeaikoina esiintynyt näitä elohiiri vaivoja

6_s

Väinö
6. marraskuuta

Onneksi täällä on muitakin jotka ovat kärsineet samoista vaivoista, mutta en tarkoita sitä ettei se olisi ollut ohimenevää. Mutta palaa aina iskevästi takaisin, ja poistuu yllättäin...

6_s

lisko
9. kesäkuuta

Minulla useamman kerran viikossa nykii vasemman puolen poski ja huulipieli ärsyttävästi. Inhottavaa, kun ihmiset sitä ihmettelee ja kun syytä en tähän tiedä.