Polvinivelen takana polvitaipeessa on joskus tunnettavissa pinkeä pullistuma, joka varsinkin rasituksen jälkeen saattaa suurentua aiheuttaen kipua ja jäykistäen polven taivutusliikkeitä. Välillä turvotus ja kipu voivat asettua levossa, mutta lisääntyä hetkeä myöhemmin uudelleen rasituksessa tai jalkeilla ollessa. Polven taivuttelu tuntuu vaikealta turvotuksen ja jäykkyyden lisääntymisen myötä ja kävely saattaa tuntua kivuliaalta. Kysymyksessä on polven nivelpussin pullistuma, synoviaalikalvon pullistumana tunnettu nivelpussin pullistuma.

Bakerin kysta eli polvinivelen takaosan rakenteellisesta heikkoudesta johtuva polvinivelpussin pullistuma saattaa mennä myös itsestään ohi, mutta oireiden lisääntyessä vaatii yleensä leikkaushoidon. Kyse ei ole pahanlaatuisesta sairaudesta usein voimakkaista oireita huolimatta.

Warning

Hoitonetin käyttäjien yleisimmät bakerin kystassa kokemat oireet ovat olleet nivelen pullistuma, nivelen liikearkuus, polvikipu, raajojen hermostuneisuus sekä nivelen ympärillä oleva kipu ja turvotus. Lisäksi käyttäjät ovat kokeneet harvemmin yhtä muuta oiretta.

Keskustelu

1_s

Anonyymi
20. marraskuuta

En tiedä mutta minulla on kamala päänsärky,ja käytyäni lääkärissä sanoi sen olevan jännityspäänsärkyä.En vain usko moiseen kommenttiin en ole enää työelämässä ei pitäisi olla mitään jännittämistä.Olen kokeillut akupunktiota auttoi vähän aikaa,mutta sitten tuli takaisin.Olen aika kova liikkumaan,mutta laiska venyttelemään.

1_s

Anonyymi
22. tammikuuta

Kokeile kääntää päätä oikealle ja vasemmalle. Leuan tulisi pystyä osumaan olkaan, jolloin ei ole lihaskireyttä niskassa. Jos ei mene, niin kannattaisi mennä hierojalle.

1_s

Anonyymi
17. huhtikuuta

Bakerin kysta todettiin vuosi sitten tutkimuksien perusteella,oletettiin jopa tukosta.Jalka paksumpi kuusi senttiä enempi kuin toinen,vaiva pahimmillaan.Vieläkin vaivaa,polvi ei taivu normaalisti ja kävely hankalaa,mutta lääkärien mukaan vaiva paranee itsekseen?Ihmettelen?

1_s

Anonyymi
17. huhtikuuta

edelliseen viestiin viitaten voisko Bakerin kysta johtua siitä mitä epäilen,liiasta innostuksesta kuntosalilla,painot nilkanpäällä ja alla uskoen että kyllä vahvistuu,en enää uskaltanut kuntosalin ovea avata vaivan jälkeen,vielä pohje pari senttiä paksumpi kuin toinen,kestääkö tosiaan näin kauan,kävely muuttunut tosi mummomaiseksi,vaikka sitä kyllä olenkin.