Korvakäytävä on reilun 2,3 cm pituinen luinen käytävä, ja sen pintaa verhoaa ohut ihokerros,joka on yleensä herkkä kaikelle koskettelulle sekä kosteudelle. Sen vuoksi korvakäytävien puhdistaminen tulisi aina tehdä ammattilaisen toimesta, ei esimerkiksi puhdistuspuikkoa käyttäen. Samoin veden pääsy korvaan tulisi pesun yhteydessä suojata korvatulpilla. Tulehduksen rajoittuessa korvakäytävään on sen iho usein punoitteleva ja turvonnut.Toisin kuin luullaan, ulkokorvan tulehduksen hoito perustuu korvakäytävän paikallishoitoon,toistuviin korvakäytävän paikallispuhdistuksiin ja huuhteluun.

Korvakäytävän vetinen, samea, tai märkäinen vuoto viittaa useimmiten bakteerin aiheuttamaan ulkokorvan tulehdukseen. Joskus vuoto korvakäytävässä aiheutuu välikorvan puolelta tärykalvon itsenäisen puhkeamisen jälkeen, jolloin välikorvassa kehittynyt märkäerite pääsee vuotamaan korvakäytävää myöten pois. Usein tilaan liittyy lievää kipua ja korvakäytävän turvotusta, mikä voi tuntua myös kuulonlaskuna tai tukkoisuutena.

Verinen vuoto korvakäytävästä esimerkiksi onnettomuuden yhteydessä on aina vakava oire ja se saattaa olla merkki kallonpohjan murtumasta, mikä vaatii nopean hoitoonohjauksen.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä korvavuodon aiheuttaja on usein ollut korvakäytävän tulehdus tai korvatulehdus.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
Stub Korvakäytävän tulehdus 3
87_rs Korvatulehdus 3

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Korvakäytävän huuhtelu 2
Stub Korvakäytävän puhdistus 2

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset