Virtsasuihkun heikkeneminen on tyypillistä miehillä varsinkin alkavasta keski-iästä lähtien. Syynä ovat usein iänmukaiset muutokset eturauhasen toiminnassa johtuen eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta, mutta joskus myös seurauksena pahanlaatuiselle kasvaimelle. Muita syitä ovat muutokset sulkijalihaksen toiminnassa sekä yleisen kimmoisuuden väheneminen arpeutumisen seurauksena.

Virtsasuihku voi heikentyä pidentäen virtsaamisaikaa, tai virtsasuihkun heikkenemisen lisäksi tyhjennyskertoja täytyy tihentää, usein myös öisen aikaan. lopuksi voi seurata virtsaumpi, jossa virtsantulo tyrehtyy. Virtsasuihkun heikkeneminen on oire, jonka syy olisi hyvä selvittää joko omalla lääkärillä tai suoraan urologian erikoislääkärillä (kirurgi, joka on erikoistunut virtsaelinsairauksiin).

Warning

Hoitonetin käyttäjillä virtsasuihkun heikkenemisen aiheuttaja on usein ollut eturauhasen liikakasvu, eturauhassyöpä tai eturauhastulehdus. Lisäksi virtsasuihkun heikkeneminen on voinut liittyä yhteen muuhun sairauteen.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
Stub Eturauhasen liikakasvu 4
109_rs Eturauhassyöpä 4
Stub Eturauhastulehdus 3
Stub Lannerangan rappeuma 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Perussairauden hyvä hoitotasapaino 1

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset