Suun limakalvon kipu voi aiheutua monesta eri syystä. Erilaiset virustaudit voivat aiheuttaa suun limakalvolle rakkuloita. Vanhemmilla ihmisillä hiivasieni-infektiot kulkevat usein proteesien mukana ja virustaudeissa voi olla suun limakalvon kipu oireena. Lisäksi yleinen suun limakalvon kivun aiheuttajat ovat suun aftamuodostumat. Niiden syntytapa on tuntematon, mutta ne muodostavat useita viikkoja kestäviä kipeitä limakalvotäpliä suun limakalvolle. Myös erilaisissa allergisissa tiloissa tai yliherkkyysreaktioissa suun limakalvolla voi tuntua kihelmöintiä, punoittelua tai turvotuksen tunnetta ja kipua.
 
Yleensä suun limakalvokipu on melko vaaraton ja yleensä ohimenevä oire lukuunottamatta allergisia tiloja, joissa kaikkiin äkillisiin allergisiin oireisiin on hyvä suhtautua huolella ja välttää toistuvaa allergista vastetta aiheuttavaa altistusta.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä suun lumakalvon kivun aiheuttaja on usein ollut aftat tai ruoka-allergiat. Lisäksi suun limakalvon kipu on voinut liittyä neljään muuhun sairauteen.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
Stub Aftat 7
47_rs Ruoka-allergiat 5
Stub Nokkosihottuma 1
Stub Mononukleoosi 1
75_rs Borrelioosi 1
Näytä kaikki

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Perussairauden hyvä hoitotasapaino 2

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset