Silmien kutina- ja kirvelyoireet liittyvät useimmiten silmien sidekalvon ja luomien ärsytykseen, jonka syynä useimmiten ovat erilaiset yliherkkyys- ja allergiset tilat tai kuivasilmäisyys. Kutina aiheuttaa tarpeen silmien hieromiseen, mikä lisää punoitusta ja ärsytystä. Toinen tavallinen kutinan ja kirvelyn aiheuttava tila on alkava silmien bakteeritulehdus. Usein silmien allergistyyppistä ärsytystilaa seuraa bakteeritulehdus rähmimisineen, mikäli allerginen tai muusta syystä johtuva ärsytysreaktio kestää riittävän kauan.

Silmäoireet kilpirauhasen sairauksissa ovat yleisiä. Siinä tuntemuksina on silmien ärsytystä, niissä on hiekan tunnetta ja ne vuotavat usein vettä. Harvinaisempina syinä on otettava huomioon vierasesineet ja haavaumat. Sarveiskalvolle voi syntyä herpes-viruksen aiheuttama haavauma, jonka oireet voivat joskus muistuttaa silmien kirvelyä.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä silmien kutinan ja kirvelyn aiheuttaja on usein ollut siitepölyallergia, eläinallergia tai kilpirauhasen vajaatoiminta. Lisäksi silmien kutina ja kirvely on voinut liittyä seitsemään muuhun sairauteen.

Keskustelu

8_s

007
27. marraskuuta

Allergiassa varsinkin keväällä silmiä saattaa kutittaa. Olisi hyvä tietää hyväksi todettuja lievityskeinoja.

2_s

f61-172
30. tammikuuta

Olen käyttänyt monen vuoden ajan, allergisen silmätulehduksen hoitoon Lomudal silmätippoja, auttaa hyvin kutiaviin silmiin ja kun silmissä tuntuu että olisi hiekkaa. Laitan tipat, niin kyllä kirkastuu näkö ja sameus häviää. On ollut pitkäaikainen apu häiritsevään silmä ongelmaan.

1_s

m38-9
30. tammikuuta

Minäkin voin lämpimästi suositella silmätippoja. Laittaminen ei ehkä ole mukavinta touhua, mutta helpotus on kyllä sen arvoista!

1_s

m73-2033
14. helmikuuta

Silmälääkäri totesi minun kärsivän kuivista silmistä. Määräsi päivittäiseen käyttöön Artelacia ja öiksi Viscotearsia. Viscotears on varmaan hyvä tuote, mutta nivelrikkoisilla sormillani en saa puristettua sitä ulos pakkauksestaan.

1_s

Anonyymi
7. toukokuuta

Käytän ite Lecrolyn- resepti lääkkeitä oon koko 12 vuoden lyhyen ikäni puolet käyttänyt.

Aiheen kysymykset