Rintarauhasten kipu liittyy yleensä kuukautiskiertoon ja sen yhteydessä tapahtuviin hormonaalisiin muutoksiin. Kuukautiskierron jälkipuoliskolla keltarauhashormonin eritys on voimakkaimmillaan, jolloin usein koetaan rintojen arkuutta ja turvotusoireita. Oire on tällöin hyvänlaatuinen ja tällöin oiretta voidaan helpottaa oikealla ruokavaliolla sekä painonhallinnalla. Jos tilanne silti jää vaivaamaan, voi asiaa luontevasti alkaa selvitellä yleislääkärin vastaanotolla. Rintojen kivun selvittely on tärkeää myös pahanlaatuisten kasvaimien varalta . Joskus se voi olla ainoa merkki pahanlaatuisesta kasvaimesta. Selvittelyssä ultraääni ja mammografia-tutkimus ovat keskeisiä tutkimusmenetelmiä.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä rintojen kivun aiheuttaja on usein ollut premenstruaalinen oireyhtymä tai rintatulehdus. Lisäksi rintojen kipu naisilla on voinut liittyä yhteen muuhun sairauteen.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
Stub Premenstruaalinen oireyhtymä 4
Stub Rintatulehdus 2
156_rs Rintasyöpä 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
25. maaliskuuta

Mulla alkaa yleensä kipu kummankin rinnan kainalon puolelta, ja kun liikuttaa käsiä, se joskus tuntuu kovanakin kipuna. Kierrosta en muuten tiedä mitään, koska kohtuni on poistettu. Ainoa merkki on siis tuo rintojen arkuus.

1_s

Anonyymi
15. kesäkuuta

Miksi tuhlata yleislääkärin resursseja? Itse hakeutuisin suoraan gynekologille, joka on oikea asiantuntija rintojen kipuasioissa; hän osaa tutkia rinnat ja tarvittaessa lähettää mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin.