Ylä- ja alaraajojen kylmyyden kokeminen vaihtelee ihmisillä hyvin paljon. Toisilla ihmisillä raajojen ääreisverenkierto toimii myös ihon pintaosissa paremmin, mikä johtuu osittain yksilöllisestä verisuonien supistumisherkkyydestä. Tietyt lääkeaineet sekä varsinkin tupakointi heikentävät raajojen ääreisverenkiertoa ja lisäävät siten oiretuntemusta. Raajojen kylmäämiseen voi liittyä myös valkosormisuutta, joka on verisuonten supistumisherkkyydestä johtuva ilmiö.

Tehokkaita lääkkeitä raajojen pintaosan verenkierron parantamiseksi ei ole olemassa. Työperäinen tärinäaltistus on joskus yhteydessä käsien valkosormisuuteen ja pitkään kestävänä saattaa aiheuttaa tärinätaudin oireita, kylmäämistä ja puutumista. Nykyisin tärinäsairauksia on aiempia vuosikymmeniä vähemmän onnistuneen ennaltaehkäisyn ja laitekehitystyön seurauksena.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä raajojen kylmyysoireiden aiheuttaja on usein ollut fibromyalgia tai levottomat jalat. Lisäksi raajojen kylmyysoireet on voinut liittyä yhdeksään muuhun sairauteen.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä