Yleisimmin raajojen hermostuneisuus liitetään levottomat jalat oireyhtymään, jossa keskeinen oire on alaraajojen levossa esiintyvä "hermostuneisuus". Joskus samantapaisia oireita saattaa aiheuttaa niveloireet tai ruumiillinen rasitus, tyypillisimmin alaraajojen alueella, mutta joskus myös yläraajojen alueella.

Erilaisiin aineenvaihdunnallisiin myrkytystilanteisiin, kuten sokeriaineenvaihdunnan häiriöihin sekä alkoholinkäyttöön saattaa joskus liittyä alaraajojen suonenvetoa tai muita kiputuntemuksia (hermokipu). Tuki-ja liikuntaelimistön sairauksista nivelkulumat ja erilaiset rasitusvammat aiheuttavat paitsi kipua, myös yöllistä tai rasituksenjälkeistä raajojen hermostuneisuusoiretta. Myös paikalliset verisuonitukokset voivat joskus antaa epämääräisiä alaraajaoireita, samoin hankaumat ja hiertymät.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä raajojen hermostuneisuuden aiheuttaja on usein ollut fibromyalgia, masennus, paniikkihäiriö tai levottomat jalat. Lisäksi raajojen hermostuneisuus on voinut liittyä 16 muuhun sairauteen.

Keskustelu

1_s

Anonyymi
18. helmikuuta

Minulla on levottomat jalat, mutta myöskin kummallista "limaisuutta" varpaiden välissä ja takana, haju on erilainen kuin jalkahiessä, lähinnä sellainen makean ja kitkerän sekoitus. Tämä on ajoittaista ja saattaa kestää 2-3 vkoakin kerrallaan, vaikka jalkahygieniani on erittäin hyvä. Mikä kumma neuvoksi?