Poikkeava verinen vuoto emättimestä liittyy usein lisääntymiselinten häiriötilaan ja voi olla varhainen merkki sairaudesta. Alkuraskaudessa alkava verinen vuoto voi olla merkki keskenmenosta. Seksuaalisesti aktiivi-ikäisillä naisilla verinen valkovuoto voi olla ainoa merkki sukupuolitaudista, esimerkiksi klamydiatulehduksesta tai herpesinfektiosta. Kohdunkaulan syövässä ruskehtava verinen valkovuoto, yhdynnän jälkeinen verenvuoto ja muulloin kuin kuukautisten aikana alkanut verenvuoto voi olla ainoa varhainen merkki sairaudesta. Tila edellyttää varsinkin jatkuessaan lisätutkimuksia gynekologin vastaanotolla

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
Stub Kohdunkaulan syöpä 1
Stub Munasarjasyöpä 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
20. elokuuta

HEI, TARVITSISIN KIPEÄSTI VASTAUKSIA.
Syön minipillereitä, ja unohdin levyn keskivaiheilla ottaa yhden pillerin, jatkoin syöntiä normaalisti.

Kuukautiseni alkoivat ihan normaalisti, kestivät n.4pvä, olin sukupuoliyhteydessä, jonka jälkeen verenvuoto jatkui, nyt 10pvä tullut verta, pahoinvointia on ja nyt vielä flunssa iski ja lämpö nousussa.

Mistä voi olla kyse?

Raskaustesti oli nega, tein tänään.

Sukupuolitautia ei pitäisi olla, testit otettu, edelleen sama kumppani

13_s

TriDoc
20. elokuuta

Miltei kaikilla naisilla esiintyy välivuotoja, joiden syynä on monenlaisia toiminnallisiakin häiriöitä. Vain yhden kerran esiintyessään todennäköisyys kasvaa sille, ettei kysymyksessä ole vakava vuotohäiriötila. Toistuessaan ja jatkuessaan vuotohäiriöiden taustalla olevia syitä kannattaa sitten selvittää jatkotutkimuksin. Yhden pillerin unohtaminen tuskin on aiheuttanut tilannettasi. Jos muuten olet oireeton, eikä muista oireita esiinny ja tilanne rauhoittuu, ei välttämättä mistään vakavasta tarvitse olla kysymys. Muuten kannattaa asiaa selvittää.

2_s

CapSik
25. lokakuuta

Hei! Minulla on vakava ongelma, huomasin että lauantaina ja sunnuntaina emättimestäni tuli yhdynnän aikana ja sen jälkeen samanlaista ainetta kuin mitä tulee kuukautisten viimeisinä päivinä. Olen ollut suojaamattomassa yhdynnässä kihlattuni kanssa. Kuukautisteni pitäisi alkaa pillereiden loputtua viikon päästä. Vastatkaa pian!

13_s

TriDoc
25. lokakuuta

Kuukautisten tyyppinen välivuoto yleisesti ei ole harvinaista ja kerran esiintyessään välivuoto häiriötilana ei välttämättä ilmennä mitään varsinaista fyysistä sairautta eikä asiasta välttämättä tarvitse huolestua. Suurimmalla osalla naisista tämäntyyppisiä häiriöitä esiintyy jossakin vaiheessa. Jos oireet kuitenkin jatkuvat ja asia huolestuttaa, voi sen ottaa kuitenkin esille seuravassa gynekologin kontrollissa tai kontrollia voi aikaistaa ja tilata rauhallisesti ajan omalle gynekologilleen.

1_s

Anonyymi
29. lokakuuta

Minulla ollut nyt 6 viikkoa veristä vuotoa, olin lääkärissä, verikokeissa ei mitään, ultrassa ei löytynyt mitään muuta kuin paljon hyvin kypsyviä munasoluja, sain kaksi lääkekuuria doximycinin ja flagylin koska epäily tulehduksesta, ne kyllä aiheutti sen että olin aivan vainoharhainen viimeisen viikon, kuuri juuri loppui sitten toinen lekuri antoi terolut kuurin, ja vuotoa edelleen alan jo tuskastua että pitääkö tässä mennä kohta kohdunpoistoon, neljä lasta jo piisaa. ei jaksaisi!!!

1_s

Anonyymi
14. marraskuuta

Minulla on nyt ollut kohta 4 viikkoa veristä vuotoa, välillä enenmmän ja välillä vähemmän. Usein vuoto on myös rusehtavaa ja näyttää "vanhalta" vereltä. Kävin tutkimuksissa muutama kuukausi sitten vastaavanlaisen vuodon takia (jotka tosin silloin kestivät enimmillään 2 viikkoa) ja lääkäri totesi, että kyseessä on mahdollisesti endrometrioosi. Käytössäni on Implanon kapseli ja minulla kohta 2 vuotta täyttävä tytär. Olisiko syytä huolestua ja mennä uusiin tutkimuksiin vai voiko tämä vain johtua kapselista?

1_s

Anonyymi
19. marraskuuta

Olen 36-v n, takana 1 kohdunulkoinen keskenmeno, 1 abortti sekä sterilisaatio. Hain gynekologilta apua hankaliin pms-oireisiin ja hän suositteli Yasmine-pillereitä. Aloitin pillerit ja sen jälkeen migreenini paheni huomattavasti, rintojen turvotus ja aristus lisääntyivät ja mieliala muuttui muutenkin ja muutamana ensimmäisenä vkona tuli vähän vanhannäköistä verta emättimestä. Kolmantena vkona vuoto muuttui kirkkaaksi ja lisääntyi ja sitten alkoivat kuukautiset, tai niin ainakin oletin. En jatkanut pillereitä toista kuukautta, koska koin etteivät ne sopineet minulle. "Kuukautiseni" jatkuvat jo toista viikkoa ja vuoto on todella runsasta! Käytän isoja yösiteitä, joita pitää vaihtaa jopa tunnin, kahden välein. Mukana tulee myös suuria verihyytymiä, isoimmat puolen nyrkin kokoisia. Ikinä ei mitään vastaavaa minulla ole ollut. En tavoita tätä gynekologia, jonka kanssa asioin. Mistä tällainen vuoto voi johtua ja mitä minun tulisi tehdä?

13_s

TriDoc
19. marraskuuta

Suuret hyytymät vuodon lisäksi ovat pikaista selvitystä vaativa oire. Jos et tavoita omaa gynekologiasi, kannattaa Sinun ottaa yhteys omaan lääkäriisi, jonka harkinnan mukaan jatkotoimet ohjelmoidaan.

1_s

Anonyymi
23. marraskuuta

Hei! Olen miltei 30v 3:n lapsen äiti. Alkuvuonna papassa todettiin muutoksia, ja tilanne hoidettiin loop-hoidolla, ja kävin tarkastuskäynnillä viimeksi n. kk sitten. Ilmeisesti muutoksia ei enää löytynyt. Viime aikoina yhdynnän ja orgasmin jälkeen, on ilmennyt veristä vuotoa, ei kirkkaan punaista, vaan "vanhaa" verta. Joskus seksin jälkeen kohtu tuntuu aralta. Ehkäisynä on hormonikierukka, joka on ollut paikallaan 2vuotta. Tänä aikana ei ole säännöllisiä kuukautisia ollut, vaan ne ovat jääneet käytännössä pois.Kävin puhumassa vaivasta lääkärille, joka suoritti sisätutkimuksen, eikä mitään poikkeavaa näkynyt. Nyt töihin palattuani, veristä vuotoa on ilmennyt töissä ollessa. Työni on fyysisesti raskasta, vaatii paljon ponnistelua. Silloinkin tuleva vuoto on "vanhaa" verta. Mistä tälläinen vuotaminen voi johtua?

13_s

TriDoc
24. marraskuuta

Kuvaamasi oireet aiheuttavat tarpeen kontrolloida asiaa tai selvittää sitä vielä tarkemmin joko hoitamasi lääkärin tai esimerkiksi gynekologin vastaanotolla, jolla olisi mahdollisuus arvioida tilannettasi. Luonnollisesti kuukautisvuotoa voi joskus olla vaikea erotella muusta syystä johtuvasta vuodosta, mutta pelkän kuvauksen perusteella ei voi päästä vuodon aiheuttajasta ja asiasta ylipäätään selville, vaan varmuus oireen vaarattomuudesta perustuu lääkärisi tai esimerkiksi gynekologin tekemään sisätutkimukseen ja sen apuna käytettäviin kuvantamisiin vuodon pahanlaatuisten syiden poissulkemiseksi. Alustavasti kohdallasi kaikki on todettu olevan kunnossa, mutta asiaa olisi vielä hyvä käsitellä, mahdollisesti toinenkin arvio olisi järkevää.

1_s

Anonyymi
3. joulukuuta

aloitin yhdistelmäpillerit 2,2vuotta lapseni syntymän jälkeen ja kuukautiseni loppuivat heti ekan pillerin jälkeen. Jatkoin viikon pillereiden syömistä kunnes lopetin pahoinvoinnin vuoksi ne. sen jälkeen alkoi tyhjennysvuoto joka on nyt lopussa. onko syytä huolestua tästä, kun normaalisti kuukautiseni kestää 2 viikkoa ja on runsaat, nyt oli vikon pientä, ruskeaa tiputtelua ja vasta lopetettuani suuri vuoto. Lisäksi minulle tuli hiivatulehdus samaan aikaan kun aloitin pillerit. Papaan minulla on lähete, jonne menen kun seuraavat normaalit kuukautiset on ohi.

1_s

Anonyymi
11. joulukuuta

Hei! Olen 23 vuotias tyttö ja olen 2-vuotta ollut vakituisessa parisuhteessa. Ongelmani on se,että minulta loppuivat edelliset kuukautiset perjantaina 4.12.2009 ja sen jälkeen on aina yhdynnän jälkeen tullut verta. Vuoto ei ole runsasta ja olen muutenkin perusterve,vuoto loppuu itsestään muutaman pyyhkäisyn jälkeen. Mutta aina seuraavan yhdynnän jälkeen alkaa taas.

Mutta tänään eli 11.12 huomasin,että minulla on kuukautiset alkanut vaikka ei niiden kuuluisi vielä alkaakkaan. Pillerilaatassa on vielä päiviä jäljellä,joten ihmettelen suuresti mistä johtuu?Vuoto ei ole ruskeaa tai mitenkään poikkeavaa.

Olen syönyt samoja pillereitä 17-vuotiaasta asti eli 6-vuotta..voisiko syy johtua jotenkin tästä? Minulle ei ole koskaan ennen tullut tiputtelua näistä pillereistä tai mitään muitakaan oireita.

Papakokeessa olin Helmikuussa 2009 ja siinä oli kaikki hyvin.Voisitko pian vastata...alkaa jo huolestuttaa.

T:Kisu

13_s

TriDoc
11. joulukuuta

Miltei kaikilla naisilla esiintyy kuukautiskierron häiriöitä jossain hedelmällisen ikäkauden aikana, jolloin veristä tiputteluvuotoa saattaa esiintyä myös esittämälläsi tavalla. Hyvän lääketieteellisen tavan mukaan luotettavan selityksen antaminen vaatisi tietysti aina asianmukaista tutkimusta ja siten vastaanottoa.
Kuukautishäiriöissä oireita kuitenkin usein seurataan ainakin muutaman kierron ajan, jos vuoto-oireet eivät ole muuten häiritseviä, yleiskuntoa alentavia tai niihin ei sinänsä liity muuta vakavaa oiretta, koska vuotohäiriöillä on varsinkin nuorella iällä taipumus korjautua itsestään. Lieät kuukautishäiriöt ovat sikäli yleisiä ja tavallisia ja usein ajan myötä korjautuvia. Kuukausia jatkuva vuotohäiriö on tietysti ilman muuta selviteltävä ongelma.

1_s

Anonyymi
14. joulukuuta

Hei olen 24- vuotias nuori nainen ja menkkani alkoivat 5.12.2009 ja loppuivat 10.12.2009. Käytän yasmin-pillereitä ja olen käyttänyt niitä aikaisemminkin. Viime yönä eli 13.12.09 sunnuntaina harrastin seksiä miehen kanssa jota olen tapaillut jo jonkin aikaa(siis olemme harrastananeet seksiä aikaisemminkin ja näin ei ole käynyt mutta nyt menkkojen jälkeen).. koskaan ennen ei ole minulle käynyt näin niin kuin nyt. Yhdynnän aikana tuli veristä vuotoa ja se oli ihan kirkasta verta ei mitään ns. vanhaa verta. Mikä minussa voi olla vikana? Aikasemmin tänä vuona sain keskenmenon, siitä on nyt jotain n.3 -4 kk aikaa. Auta minua olen ihan neuvoton. Kannattaako minun kääntyä lääkärin puoleen ja voiko se olla hematoomaa vaikka en ole raskaana?

T: Kipeesti avun tarpeessa!!

1_s

Anonyymi
14. joulukuuta

40-vuotias nainen hermoilee... Kuukautiset suht säännölliset, kierto 24 - 28 vrk, edelliset kuukautiset alkoivat 3.12 ja loppuivat 7.12. Päivä väliä ja alkoi kirkas verinen vuoto, joka mitä ilmeisimmin tulee kohdusta, olen käyttänyt kuukuppia, eikä mitään vuoda sen "ohi". Edelleenkin kirkas verinen vuoto jatkuu, jokos tää sit on jotain vaihdevuosioireita? Koska yhteyttä lääkäriin ottaisin? Mitään muita oireita ei ole, ei satu, ei kirvele, ei nippaile... Arveluttaa vain...

1_s

Anonyymi
15. joulukuuta

Olen 17-vuotias nainen. Olen syönyt Yasmin e-pillereitä noin kolmen vuoden ajan ja sama poikaystävä on edelleenkin. Edellisiltana harrastimme suhteellisen "rajua" seksiä, jonka jälkeen alavatsani on ollut kipeähkö, mutta kipu ei kuitenkaan ole mitenkään kovaa. Eniten ihmettelen punaruskeaa vuotoa, joka alkoi yhdynnän jälkeen ja jatkuu vieläkin. Menkkojen pitäisi alkaa vasta viikon päästä ja syön pillereitä todella säännöllisesti joka aamu. Toivon ettei kyseessä ole mitään vakavaa, mutta ihmetyttää tällänen kun ei koskaan ennen oo moisia vaivoja ollut. Mistähän vuoto voisi johtua?

13_s

TriDoc
15. joulukuuta

Vähäinen verenvuoto emättimestä yleisesti arvioituna saattaa johtua monista syistä, joista yleisimpiä voivat olla erilaiset haavat, hankaumat, kuukautishäiriöt tai muu toiminnallinen syy, jonka tausta ei tarvitse olla välttämättä vakava. Mitä nuoremmasta naisesta on kysymys, sitä vähäisempi vakavan sairauden todennäköisyys on verenvuodon taustalla. Varttuneemmalla iällä määräaikaistutkimusten tarve kasvaa vakavampien synnytinelinsairauksien määrän kasvaessa. Sama vakavaa sairauden esiintyvyyden lisääntymistä iän myötä tapahtuu lääketieteen alueella monissa muissa sairauksissa. Nuorena alapään vuotohäiriöt ovat tavallisia, useimmiten hyvänlaatuisia, mutta pahanlaatuisuuden poissulkua voi harvoin tehdä oireiden pitkittyessä muutoin kuin vastaanotolta käsin tehtävien tutkimusten perusteella.
Nämä gynekologiset ongelmat ovat yksilölle nykyisessä hoitojärjestelmässä jossain määrin väliinputoajan asemassa. Minkälaisia kokemuksia käyttäjillä on terveyskeskuksen ja toisaalta yksityisen terveydenhuollon palveluista?

1_s

Anonyymi
16. joulukuuta

Olen samainen 17-vuotias joka kirjoitti eilen. Kävin asiastani terveyskeskuksessa hoitajan juttusilla, hän teki lähetteen laboratorioon jossa minulta otettiin virtsa -ja verinäytteet ja niiden kautta tutkitaan asiaa. Hoitaja epäili virtsatieinfektiota johon oireeni sopivat. Saan kahden päivän päästä tulokset ja toivottavasti jotain selviäisi. Pelkäsin aluksi olevani mahdollisesti raskaana, mutta olen ottanut e-pillerini niin säännöllisesti enkä minä tai hoitaja pitänyt loppujen lopuksi sitä vaihtoehtoa niinkään oleellisena. Toivon, ettei tämä ole mitään vakavaa kuitenkaan.

1_s

Anonyymi
13. tammikuuta

Olen 28-vuotias. Edelliset kuukautiset alkoi 20.12. ja loppui 24.12. Olin edeltävällä viikolla gynellä ja ultrassa kaikki ok. 27.12. päivä alkoi kuitenkin ruskea (tiputtelu)vuoto, joka on jatkunut siitä asti päivittäisenä. Muita oireita (kutinaa, kipuja tms.) ei ole. Pitäisikö jo huolestua ja lähteä lääkäriin?

1_s

Anonyymi
14. tammikuuta

Hei tohtori! Minulla loppui menkat 10.1. ja sen jälkeen olen harrastanut suojaamatonta seksiä kerran. Seksin jälkeisenä päivänä 13.1. minulla alkoi menkat uudestaan. Ja vuoto on todellakin ihan kuukautisvuodon kaltaista eli ei kuitenkaan kirkasta verta. Mikä voi olla syynä? En syö e-pillereitä, enkä ole hakenut jälkiehkäisypilleriä.
T.Maria

13_s

TriDoc
14. tammikuuta

Ajoittaiset, satunnaisesti ilmaantuvat kuukautisvuoto-typpiset vuoto-oireet ovat tavallisia kaikilla naisilla hedelmällisen iän aikana, eivätkä ohimenevät vuotohäiriöt välttämättä ole merkki sairaudesta vaan enemmänkin hormonitason tai muun syyn aiheuttamasta ohimenevästä häiriöstä. Oireen jatkuessa tai kroonistuessa on harkinnan mukaan käytettävä lääkärin apua vuotohäiriön selvittelyssä.

2_s

f27-3176
17. tammikuuta

Olen 17-vuotias ja on ollut puolen vuoden aikana tässä semmosta kirkasta (välillä tummaa) verenvuotoa itsetyydytyksen jälkeen ja myös sellasta limamaista välillä seassa. Huolestuttaa tosi paljon, ja toivoisin että joku osais kertoa jotain tästä. Oon tässä lueskellu kaikkien kertomuksia ja kaikki puhuu yhdynnän jälkeisestä verenvuodosta.. Semmosta ongelmaa ei oo tullu kun ehkä kerran, pikemminkin klitoriksen kautta saadun orgasmin takia. Voisiko joku auttaa? EI pitäis olla klamydiaa koska kävin muutama viikko sitten testeissä.

13_s

TriDoc
17. tammikuuta

Ikääsi ja ongelman syntyyn viitaten on ilmeistä ja todennäköistä, että kohtaamallesi oireelle löytyy luonnollinen selitys. Koska poikkeava verenvuoto voi olla myös oire pahemmasta sairaudesta, ei asian selvittäminen ja vakavan sairauden poissulkeminen onnistu muuten kuin tekemällä säännöllisin ajoin sisätutkimus tarvittavine lisäselvityksineen. Tilannettasi varmasti rauhoittaa jos tilaat kohtuullisen kiireettömästi ajan lääkärille, joka voi oirettasi tutkia ja selvittää.

2_s

f27-3176
17. tammikuuta

Olen kerran tästä asiasta kyllä kertonut lääkärille ja käynyt vähän aikaa sitten gynekologisessa tutkimuksessa.. mutta tämä epäili klamydiaa ja sitä ei testin mukaan ollut.. Voiko muuten olla että liika orgasmin saaminen klitoriksen kautta voi olla syynä.. tai aiemmin kuulin joistakin verisuonista jotka voisivat aiheuttaa tämän.

1_s

Anonyymi
19. tammikuuta

olen 19 vuotias tyttö ja syön harmonet nimisiä pillereitä jo neljättä vuotta.kuukautiseni alkoivat 9.1 ja loppuivat 14.1. Nyt minulla alkoi tulemaan tänä päivänä veristä vuotoa taas uudestaan..pillereitä syön säännöllisesti ja ihmettelen tätä kovasti.Sukupuolitautia en olevoinut mitenkään saada....

1_s

Anonyymi
8. helmikuuta

harrastin seksiä eilen (ei ensimmäinen kerta) silloin alavatsaani koski hieman. sen jäkeen tuli tuntien päästä verta, ensin vähän ja nyt enemmän. kuukautisien pitäisi alkaa parin päivän päästä, syön e-pillereitä.
pystytkö kertomaan mikä olisi kyseessä?

13_s

TriDoc
8. helmikuuta

Kuukautiskierto ei ole aina yhtä säännöllinen vaan kuukautisvuodon alkamisen ajankohta voi vaihdella useitakin päiviä. Kierron vaihtelu ja säännöllisyys ovat aika yksilöllisiä asioita, eikä niiden korostuminen tai poikkeamat välttämättä kerro mistään epänormaalista tilanteesta vaan kuuluvat hormonaalisen kokonaisuuden aiheuttaman vaihtelun piiriin. Kuukautisvuoto voi myös ilmetä joskus hieman jaksottain siten, että välissä on muutamia vuotamattomia päiviä.

1_s

Anonyymi
11. helmikuuta

Moikka, olen 23 vuotias ja juuri sopivasti muuttanut Austraaliaan pois oman gynegologin / tutun lääkäriverkoston luota. Olisin siis kovin kovin kiitollinen jos saisin jotain apua täältä. Ongelma on seuraavanlainen: Hyvin niukka, aivan kirkas verinen vuoto ihan yhtäkkiä. Näin ei ole koskaan aiemmin käynyt. Kuukautisten pitäisi alkaa vasta parin viikon kuluttua. Olen kuitenkin viimeisen viikon aikana urheillut taistelulajeissa todella paljon ja mietin onko mahdollista, että jotakin on revennyt vaikka en tunne mitään kipua? Potkua on tullut koko lantion ja vatsan alueelle. Vuotoa on nyt ollut pari päivää nimenomaan emättimestä ja asia häiritsee suuresti, varsinkin kun olen nyt mennyt googlettamaan itselleni kaikennäköistä ikävää! Onko tämä "normaalia"?

13_s

TriDoc
12. helmikuuta

Kuukautiskierron aikana voi esiintyä yleisesti ns välivuotoja silloinkin, kun ne eivät ilmene varsinaisena kuukautiskierron vuotoaikana. En usko, että erilaista venytystä ja liikettä vaativissa liikuntalajeissa voisi olla syytä em vuotoon muuten kuin jos on saanut esimerkiksi iskuja keholle ja alavatsalle, josta toki voi joskus syntyä jopa kehonsisäisiä vuotoja ja verenpurkaumia. Yleisimmin nämäkin ovat tavallisesti mustelman tyyppisiä ja paranevat ajan kanssa. Jos vuoto on kuitenkin jatkunut useamman päivän, eikä vaikuta kuukautistyyppiseltä vaan sanomasi mukaan hyvin kirkkaalta, kannattaisi asia käydä paikkallisella vastaanotolla varmistamassa, ettei pahemmasta ole kyse.

1_s

Anonyymi
21. helmikuuta

Olen 24 vuotias ehkäisyrenkaan käyttäjä.
Kuukautiseni kestivät normaalisti vajaan viikon ja loppuivat ajallaan. Kuukautisten jälkeen yhdynnän aikana tuntui hieman kipua ja myöhemmin alkoi "uusi kuukautisvuoto". Se on jatkunut nyt lähes viikon, mutta vuoto on ollut huomattavasti ohuempaa kirkkaanpunaista verta, kuin normaali kuukautisvuoto. Ajattelin aluksi, että vuoto johtuisi siitä, että e-renkaan rytmini muuttui, mutta nyt ei vuodolle löydy loppua, päinvastoin se vain yltyy ja kuukautisten aikana mulla ei ole koskaan ollut näin rajua vuotoa. Kipua ei tunnu missään, mutta muutoinkin mulla on aika kova kipukynnys...

1_s

Anonyymi
8. maaliskuuta

Kuukautiseni loppuivat viime torstaina ja ne kestivät viikon. Sunnuntaina minulla alkoi tulla suht kirkkaan punaista verta. Sitä tulee sen verran, että alusvaatteet tahriintuu mutta ei yhtä paljon kuin kuukautisten aikana. Mistä voisi johtua? Olen 17-vuotias.

13_s

TriDoc
8. maaliskuuta

Nuorella ihmisellä satunnaisen kuukautisvuotoa muistuttavan verenvuodon esiintyminen normaalin lasketun kuukautisvuotoajan ulkopuolella ei tarvitse välttämättä merkitä mitään poikkeuksellista vaan usein liittyy osana hormonaaliseen säätelyyn ja sen ajoittaisiin toiminnallisiiin häiriöihin. Toistuessaan tai muuttuessaan kroonisemmaksi oire tulee ottaa aina vakavammin sen aiheuttaessa lisääntyneitä oireita. Poikkeavaksi luettava verinen vuoto aiheuttaa tarpeen syyn selvittämiseen, mikä parhaiten toteutuu gynekologin tai yleislääkärin vastaanotolla, jossa on mahdollisuus sisätutkimuksen suorittamiseen ja vuodon alkusyyn selvittämiseen.

1_s

Anonyymi
6. huhtikuuta

Hei, olen pian 20 vuotias nainen ja syön cerazette minipillereitä.

kun aloin niitä syömään menkat loppuivat kokonaan, välillä on kuitenkin ollut vihlovaa alavatsakipua,valkovuotoa tulee erittäin runsaasti ja se on melko paksua ja hyytelömäistä. minulla on myös lämpö jaksoja joka kesti viimeksi noin kolme kuukautta lämpö vaihteli koko ajan 37,2 -37,7, normaalisti se on 36,7. kävin yleisellä gynellä joulukuussa joka otti papa näytteen ja sen tulos oli kaksi. gyne sanoi ettei syytä huoleen ja se menee luultavasti ohi itsestään. nyt on ajoittain tullut joinakin päivinä kirkasta punaista vuotoa joka eroaa vallan aikaisemmista. kannattaisiko kääntyä yksityisen gynen (maksaa itsensä kipeäksi) puoleen jos vaikka jotakin onkin vialla?

1_s

Anonyymi
8. huhtikuuta

olen 48v nainen. minulla on nyt muutaman kerran normaalin yhdynnän jälkeen tullut veristä vuotoa ja alavatsa kipuja. olen hyvin huolissani tästä asiasta ja mietin mistä tämä johtuu?

2_s

Vilhelmiina
18. toukokuuta

Hei, olen 27 vuotias nainen. Olen viimeiset puoli vuotta ihmetellyt lyhytaikaistia verenvuotoja emättimestä aina sykkeen noustessa yli 175.Vuoto loppuu n.vuorokauden sisällä, mutta se ei ole mitenkään syklistä eikä riipu kuukautisista. Kun urheilen vähemmän tehokkaasti, mitään oireita ei ole. Muutenkaan mitään kipuja tähän ei liity. Tähän asti ei ollut sukupuolielimissä mitään tiedettäviä sairauksia, vaikka kuukautiset eivät aina tule täsmällisesti. UÄ tutkimuksissa tulokset olivat erinomaiset. Olen huolestunut, että jos Papa-kokeesta ei löydy mitään (odotan vastausta) niin olen yksin (mahdollisen syöpäni?) armoilla..

1_s

Anonyymi
23. toukokuuta

Hei! Olen 27-vuotias nainen. Olen synnyttänyt neljä lasta ja nuorin näistä on jo 2.5v. vappuna minulla tuli yhtäkkiä "jotain tuli housuun olo" ja kun menin wc:hen niin olin vuotanut verta kauheasti. farkutkin olivat ihan punaisena haaruksista ja paljon. Kuukautisia minulla ei silloin ollut , joten ihan tuulesta vain. Pientä vuotoa kesti sitten sen loppupäivän ja seuraavana pnä ei enää ollenkaan. No nyt sitten 21pv rupesin taas vuotamaan ihan mahottomasti. 10-15min välein piti vaihtaa side pikkupöksyihin ja siteestä olisi varmasti lirissyt veri jos olisin vääntänyt. Niin paljon sitä tuli. Yhtäkkiä vain tunsin kun lorina kävi. Sitä vuotoa kesti kaksi päivää. Nyt kolmantena päivänä on ollut sellaisen normaalin verran mitä kuukautiseni aikana. Tietääkseni en ole ollut raskaana vaikka kierukan olen poistanut vajaa kuukausi sitten. Mistähän tällainen voi johtua? Kannattaako näin "jälkikäteen" mennä lääkäriin. Viikonloppu ollukin, etten ole päivystykseen voinut mennä istumaan vuotoni takia.

1_s

Anonyymi
31. toukokuuta

Olen 17-vuotias nuori nainen ja hieman pelokkaana tällä hetkellä..

Tänään on sunnuntai (niin tai oli vielä hetki sitten) ja viime torstaina tai perjantaina (en ole varma kumpi päivä se oli) minä harrastin itsetyydytystä ja yhtäkkiä sisältäni alkoi tulla muutamia tippoja kirkasta verta, joten pelästyin ja lopetin siihen. Jouduin laittamaan varmuuden vuoksi pikkuhousunsuojan ja myöhemmin iltapäivällä huomasin, että siihen oli tullut ihan vähän vielä rusehtavaa vuotoa pintaan ja niin jatkui läpi tämän viikonlopun.

Tänään olen yrittänyt etsiä tietoa mistä voisi olla kyse ja pitäisikö mennä lääkäriin. En tohtisi kertoa äidilleni asiasta toistaiseksi, vaan mietin, että pitäisikö seurata vielä tilannetta, vai koska pitäisi mennä lääkäriin. Toivoisin vain, että voisin mahdollisimman pitkälle ainakin hoitaa tämän jutun ihan itsekseni, jos jotakin pitää ylipäätään nyt tehdä.

Minkäänlaista kipua ei mielestäni ole tuntunut, eikä nyt siis jo muutaman päivän esiintynyttä rusehtavaa vuotoilmiötä ole aiemmin tullut, joten toivoisin neuvoja hätääni!

1_s

Anonyymi
31. toukokuuta

...edelliseen vielä lisäystä, että kuukautiseni pitäisi kyllä alkaa lähipäivinä, mutta mielestäni kyseinen verenvuoto ei liittynyt niihin. Tai enhän minä tiedä sitäkään kyllä.

1_s

Anonyymi
4. kesäkuuta

Onkohan syytä huolestua...
...useamman viikon olen epäillyt itselläni hiivatulehdusta (kokkareinen valkovuoto, kutinaa, välillä pieniä kipeitä haavaumia yhdynnän jälkeen) ja olen odotellut jos se vain ohi menisi. Olen vähällä aikaa joutunut antibioottikuureja syömään, joten ei ihme vaikka olisi.
Kuukautisten jälkeen ei kuitenkaan helpottanut, vaan oireet jatkuivat. Nyt sitten neljän päivän ajan on ilmennyt veristä/ruskeaa vuotoa ja nyt huolettaa... välillä alavatsan ja emättimen seutu ilkeän oloinen.

Mitenhän tässä tulisi menetellä..?

-tyty89

1_s

Anonyymi
4. kesäkuuta

...lisäystä edelliseen:
seuraavien kuukautisten tulisi alkaa vasta viikon päästä

1_s

Anonyymi
22. kesäkuuta

Hei, tiedustelen, että vastataanko tähän ollenkaan? Olisin mieluusti esittänyt kysymyksen asiasta koskien....

djmug

2_s

Hoitonetti
1. heinäkuuta

Hei! Oireesi sopivat hiivatulehdukseen anamneesin (antibioottikuurit), kutinan ja kokkareisen vuodon perusteella. Sopivat mukaan kipeät haavaumatkin. Joskus hiivatulehdus on niin raju, että ilmaantuu ruskehtavaa vuotoakin. Kun sinulla on mukana alavatsakipujakin, olisi varmaan parasta käydä gynekologisessa tutkimuksessa, samalla saa suljettua pois useampia mahdollisia syitä. Jos aika tutkimukseen pääsyyn menee pitkälle, oireita voit toki helpottaa apteekista ilman reseptiä saatavilla valmisteilla. Jos käytät pikkuhousunsuojia, nämä voivat olla ärsytysoireita lisäämässä, luovu niistä.

2_s

ninnna
12. heinäkuuta

Hei! Olen 17 vuotias tyttö 63kg/162 cm. ( laihtunut 12 kg vasta),minulla on ollut viimeaikoina aktiivinen seksielämä, olen joutunut ottamaan jälkiehkäisypillereitä kaksi kappaletta 2 kk sisään. Minulla oli aika vasta kuukautiset, Kuukatiskiertoni on ollut epäsäännöllinen ja menkat ovat kestäneet yleensä 4-8 päivää ja niihin on liittynyt mahakipuja. noin 2 vk sitten menkat alkoivat muka yhtäkkiä uudestaan ja nyt ne ovat kestäneet jo tähän päivään asti ilman vatsakipua ja alan huolestua tilastani.. pitäisikö käydä lääkärissä,ostaa raskaustesti vai mitä tehdä? Onko mitään tietoa mistä tämä kaikki voisi johtua? apua.Auttakaa joku.

4_s

Eva
13. heinäkuuta

Olisko jälkiehkäisypillerillä asiaan vaikutusta? Kyllähän sitä voi lääkäriltä asiaa tiedustella, niin tulee selvyys asiaan.
Ja monestihan alkanut raskaus keskeytyy itsestään, sitä ei edes huomaa olleensa raskaana. Mutta tsemppiä sulle ja toivottavasti asia selviää!

2_s

f61-2941
6. syyskuuta

hei! olen 52-vuotias. Minulla oli melkein vuoden poissa kuukautiset. Helmikuussa 2009 minulle ilmaantui vuotoa, mikä ei ollut runsasta. Tämä toistui 2x 4 kk välein. Viimeiset oli syyskuussa 2009. Nyt minulle taas ilmaantui runsa verinen vuoto.

Olin viime vuonna napstenpoliklinikalla tutkimuksissa vuodoista. Kohtu oli normaali. limakalvo 2mm. Vasemmasta munasarjasta löytyi kystä. Muuten kunnossa. Olin kontrollikäynnillä alkuvuonna. Kystä oli jäljellä. Simplex-kystä. Ei sovittu enää jatkokäyntejä.

Minulla oli aiemminkin ennen vuotoja runsaampi valkovuoto. Samoin nyt. Pinnakin oli kireämpi. Voiko kystä voinut puhkea? Minulla oli nyuorempana kystiä oikeassa munasarjassa. Joudutiin kerran leikkaamaankin. Tällöin minulla ei tullut kuukautisia ollenkaan.Onko kellään ollut vastaavaa? Johtuuko kystästä vai onko vielä jtkin kuukautsten tapaista oireilua?

1_s

Anonyymi
14. syyskuuta

Hei!Olen viisikymppinen nainen, jolla on ollut pitempään poissa kuukautiset. 5.9 alkoi pienellä vuodolla. Seuraavana päivänä runsaat kuukautiset. Vielä on vähäistä veristä vuotoa. Mahtaako loppua itsekseen? Olen käynnyt vuoden aikana 2 kertaa lääkärillä, koska vuoto on tullut taukojen jälkeen. Tällöin vuoto ollut vähäistä. Mm. ultrassa ei ole löytynyt mitään. Onko joku muu kärsinyt samanlaisista oireista?

1_s

Anonyymi
15. syyskuuta

hei!Onko kellään kokemusta kaavinnasta? Onko kamla kokemus? Vuotaako sen jälkeen pitkään ja kauan. Voi olla minulla edessä, koska kuukautiset ovat pitkittyneet.

2_s

f30-3558
19. syyskuuta

Hei!
minulla on ilmennyt alapäähäni valkoinen hieman röpelöinen näppy ja sen viereen kaksi punaista ihan pientä näppyä. olen harrastanut seksiä viikko sitten ilman ehkäisyä. voisiko minulla olla sukupuolitauti? ja jos on niin mikä?

Aiheen kysymykset