Palelu oireena voi syntyä kehonulkoisen ympäristön alhaisemman lämpötilan vaikutuksen takia, jossa vastavaikutuksena keho voi yrittää vastustaa lämmönhukkaa lihasvärinän avulla. Palelun tunne voi syntyä myös erilaisten sairauksien liitännäisoireena, kuten kilpirauhasen vajaatoiminnassa. Siinä paleluoire on tavallinen, koska normaalia alhaisempi kilpirauhasen tyroksiinihormonipitoisuus on keskeinen tekijä kehon lämmönsäätelyn kannalta.

Palelu ja viluntunne on alkavan ylähengitystieinfektion ensimmäisiä merkkejä, joka edeltää yleensä lämmön tai kuumeen kohoamista. Miltei kaikilla on kokemusta kuumetaudin aikaisesta lämmön noususta, mikä ilmenee palelukohtauksina. Anoreksiassa palelua esiintyy, koska kehonulkoisella rasvakerroksella lienee jossain määrin merkitystä kehon lämmönsäätelyn kannalta. Erilaisiin psyykkisiin kiihtymistiloihin sekä jännittämiseen voi liittyä palelutuntemuksia.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä palelun aiheuttaja on usein ollut kilpirauhasen vajaatoiminta. Lisäksi palelu on voinut liittyä 11 muuhun sairauteen.

Keskustelu

6_s

kirmar
14. joulukuuta

Palelu on yksi borrelioosin ilkeimpiä oireita.

11_s

caren
20. huhtikuuta

Siinäkinkö palelee? Se on todella viheliäistä! Mulla on kilpparin vajaatoimintaa, ja oon jo vuosia ollut käsistäni kun jääkalikka, ja muutenkaan en tarkene olla kun jossain +25 asteessa sisällä.(villatakki ja-sukat päällä)..muut sanoo,että on kuuma, ja mä oon ihan jäässä=)
Lääkitys ilmeisesti on alkanut purra, koska kädet on alkaneet pysyä lämpöisinä:) Mikä ihana tunne!!!!

1_s

Anonyymi
17. kesäkuuta

Olen aina ollut palelija, mutta tietääkseni mulla ei ole mitään sairautta. Olen aika laiha, mutta kyllähän ne muut laihat ihmiset tarkenee! En itse pysty ulkoilemaan talvella farkuissa, vaikka niiden alla olisi niin paljon pitkiksiä kuin vain farkkujen alle saa mahtumaan. Mahtaako vedenjuonnilla olla jotain tekemistä palelun kanssa: jos juo vähän, palelee enemmän? (Juon vettä hyvin vähän; vaikea sitä on alas saada, jos ei ole yhtään jonoinne.)

2_s

f31-3125
14. joulukuuta

Moi! mulla nykyisin varpaat ja kädet jäässä, ja kokoajan palelee.. Tosi inhottavaa!;( mikähän auttas.. Laihduttanu olen 25kg (157cm 47kg nyt..) eikai johdu tosta..?

Aiheen kysymykset