Naisen orgasmihäiriössä kyse on seksuaalisen kiihottumisvaiheen jälkeisestä orgasmin eli laukeamisen puuttumisesta joko ajoittain tai jatkuvasti. Syiden taustan selvitys tapahtuu sekä fyysiseltä että psyykkiseltä puolelta. Orgasmihäiriöt voivat olla syntyisin lapsuuden kielteisistä kokemuksista, yhteisön asenteista, omasta itsetunnosta tai perusluottamuksesta, parisuhteen ongelmista tai puolisoiden sopimattomuudesta tai muista alitajuisistakin ristiriitatilanteista, jotka saattavat estää täysipainoisesti herkän seksuaalisen osa-alueen kokemista.

Myös mielialaan, stressiin ja muuhun hyvinvointiin liittyvät tekijät vaikuttavat tilanteen kehittymiseen. Nainen voi saavuttaa orgasmin itsenäisesti masturboimalla mutta parisuhteessa se ei välttämättä onnistu. Nainen voi kärsiä psyykkisesti rasittavista tekijöistä, jotka edesauttavat ongelman syntymistä. Myös fyysiset tekijät samoin kuin miehelläkin on otettava huomioon orgasminvaikeuden aiheuttajana.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä orgasmihäiriön aiheuttaja on usein ollut yleinen ahdistuneisuus tai pitkäaikainen masennus. Lisäksi naisen orgasmihäiriö on voinut liittyä yhteen muuhun sairauteen.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
94_rs Yleinen ahdistuneisuus 8
101_rs Pitkäaikainen masennus 4
103_rs Somatisaatiohäiriö 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Liikunta 1

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä