Näköhäiriöt ovat laaja kokonaisuus oireita, jotka voivat liittyä moniin näkemisen rakenteisiin liittyviin sairauksiin sekä koko kehoon liittyviin sairauksiin, jossa yhtenä oireena myös esiintyy erilaisia näköhäiriöitä. Silmän rakenteellisiin sairauksiin liittyviä näköhäiriöitä voivat aiheuttaa silmämunan valoa taittavat osat, kuten sarveiskalvo, mykiö, lasiainen sekä verkkokalvo. Niihin liittyviin sairauksiin on luettavissa erilaiset sarveiskalvon vammat ja samentumat sekä kaihi.

Verkkokalvon irtaumassa syntyy usein näkökenttäpuutos tai "nokisadetta". Silmänpainetautiin tai verisuonten sairauksiin liittyy useita äkillisiä ja kroonisia näköhäiriöitä aiheuttavia oireita, jotka pahimmillaan aiheuttavat näönmenetyksen.

Kokonaisuutena näköhäiriöt ovat vanhemmalle iälle painottuvia oireita, jotka usein liittyvät muihin yleissairauksiin tai yleistilaan. Kun kyse on kroonisesta ja moniulotteisesta oireesta ja ongelmasta, olisi hoidon ja tutkimusten seuranta mielekästä suorittaa asiantuntevan yleislääkärin, esimerkiksi omalääkärin seurannassa

Warning

Hoitonetin käyttäjillä näköhäiriöiden aiheuttaja on usein ollut migreeni. Lisäksi näköhäiriöt on voinut liittyä kymmeneen muuhun sairauteen. Oireeseen yleisimmin käytetty lievityskeino on ollut lepo. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
12_rs Lepo 5

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä