Masennuksen keskeisiä oireita ovat mielialan laskuun liittyvä mielihyvän, mielenkiinnon ja nautinnon kokemisen puute, joka pidempään jatkuessaan aiheuttaa merkityksettömyyttä, toivottomuutta ja altistaa epätoivoisille ja mitätöiville ajatuksille.

Kyky tuntea mielihyvää ja merkityksellisyyttä asioista on ihmisille tärkeätä oman itsetunnon ja terveen mielen kannalta. Jos asiat kadottavat merkityksensä, on vaarana itsetunnon ja itsensä kokemisen kriisi, joka voi altistaa muista ihmisistä eristäytymiseen ja ääritapauksessa jopa itsensä vahingoittamiseen. Terveet ja monipuoliset ihmissuhteet suojaavat mielialan laskulta ja merkityksettömyyden tunteilta.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä mielenkiinnon ja mielihyvän kokemisen puutteen aiheuttaja on usein ollut masennus. Lisäksi mielenkiinnon, mielihyvän kokemisen puute on voinut liittyä neljään muuhun sairauteen. Eniten käytetyt oireen lievityskeinot ovat olleet liikunta ja perussairauden hyvä hoitotasapaino. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
5_rs Masennus 65
101_rs Pitkäaikainen masennus 24
106_rs Anoreksia 6
135_rs Selkärankareuma 4
28_rs MS-tauti 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Liikunta 3
Stub Perussairauden hyvä hoitotasapaino 2

Keskustelu

1_s

Anonyymi
21. tammikuuta

Kuinka puolisosi shtautuu terveydentilaasi?

1_s

Anonyymi
21. tammikuuta

No nyvä. Tsemppiä sulle. Olen vain satunnainen surffailija...

Aiheen kysymykset