Terveellä miehellä esiintyvä orgasmihäiriö eli puuttuva siemensyöksy on tavallisimmin hyvänlaatuinen tila, eikä merkki mistään sairaudesta. Tyypillisin oireen aiheuttaja on erilaiset stressioireet, mielialahäiriöt sekä fyysinen rasittuneisuus, jotka vähentävät kiinnostusta sukupuoliseen kanssakäymiseen tehokkaasti. Joissakin kroonisissa sairauksissa, kuten diabeteksessa ja verisuonisairauksissa tilanne saattaa johtua fyysisestä esteestä. Myös alkoholin tai erilaisten mielialalääkkeiden käyttö saattaa altistaa häiriölle.

Useimmiten oire painottuu stressioireiden, henkisen hyvinvoinnin ja tasapainon kanssa kamppaileville ihmisille ja hoidon suunnittelussa tulisi ensin näihin itsehoidollisiin asioihin kiinnittää huomiota. Jos ihminen on muuten terve, tulisi asian liiallista medikalisoimista välttää, koska kysymys on vaikkakin tärkeästä,usein ohimenevästä ilmiöstä, jonka lääketieteelliset hoitomahdollisuudet ovat rajalliset. Henkisellä tuella ja rohkaisulla on joskus mieskuntoa parantavaa vaikutusta.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä orgasmihäiriön aiheuttaja on usein ollut pitkäaikainen masennus tai paniikkihäiriö. Lisäksi miehen orgasmihäiriö on voinut liittyä kahteen muuhun sairauteen.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
101_rs Pitkäaikainen masennus 3
97_rs Paniikkihäiriö 2
Stub Miesten vaihdevuodet 1
103_rs Somatisaatiohäiriö 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Liikunta 1

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä