Masennus on osa luonnollisia perustunteitamme. Normaaliin mielialan aaltoiluun ja vaihteluun liittyy pettymystä, mielen alakuloa, menetyksen tai tyhjyyden tunnetta tai muuta kielteiseksi koettua tunnetta. "Terve" masentuneisuuden tunne kestää yleensä vain jonkin aikaa eikä yleensä vaikuta kovin paljoa muuhun arkipäiväämme. Yleensä vain läheisimmät ihmiset pystyvät ulospäin tunnistamaan masentuneen mielialan pienistä käyttäytymisen vivahteista. Ohimenevää masentuneisuutta ei tarvitse hoitaa. Se on lyhytkestoisempana erotettavissa varsinaisesta masennuksesta, joka on huomattavasti harvinaisempi vakava psykiatrinen sairaus.

Varsinaisen masennuksen määritelmänä on vakava ja pidempiaikainen mielialan ja mielenkiinnon lasku, joka jatkuu vähintään yli 2 viikkoa. Masentuneisuuden ja masennuksen diagnosoi lääkäri, jossa oikean diagnoosin asetuksen edellytyksenä ovat riittävät aika- ja hoitoresurssit ja kiinteä hoitosuhde (omalääkäri) jolloin hän pystyy parhaiten auttamaan masennusoireista kärsivää ihmistä.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä masentuneisuuden aiheuttaja on usein ollut masennus. Lisäksi masentuneisuus on voinut liittyä 16 muuhun sairauteen. Eniten käytetyt oireen lievityskeinot ovat olleet liikunta ja perussairauden hyvä hoitotasapaino. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset