Lonkan ympärillä on paljon pehmyosakudoksista koostuvia rakenteita, lihaksia, jänteitä sekä nivelsiteitä joista kukin yksinään pystyy aiheuttamaan pakaran ja lonkan alueen kiputilan. Yleisesti pakaran takaosassa lihasalueella tunnettava kipu ei todennäköisesti ole lonkkanivelestä lähtöisin vaan lonkan ympärillä sipulikuorimaisesti ryhmittyvien lihasten ja jänteiden ärsytyksestä johtuvaa. Mukana voi olla myös alaselkäkipua, joka usein säteilee jompaankumpaan pakaraan.

Lonkkanivelestä peräisin oleva kipu tuntuu yleisesti edessä nivustaipeen seudulla pistävänä tai jomottavana, usein myös öiseen aikaan levossa ollessa, kuten kulumakivulle on tyypillistä. Myös erilaiset vammat ovat tyypillisiä lonkkakivun aiheuttajia. Hieman lonkkanivelen alapuolella reisiluun ison sarvennoisen takana sijaitseva limapussi tulehtuu joskus, mikä tuntuu käytännössä raajaa liikutellessa pistävänä kipuna suppealla alueella lonkan sivulla. Kortikoidi-injektio lievittää oireita. Lonkan rtg-tutkimus antaa merkittävää viitettä mahdollisten kulumamuutosten suhteen ja vie usein tutkimusta merkittävästi eteenpäin.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä lonkkakivun aiheuttaja on usein ollut skolioosi, lonkan nivelrikko tai nivelrikko. Lisäksi lonkkakipu on voinut liittyä viiteen muuhun sairauteen. Eniten käytetyt oireen lievityskeinot ovat olleet kipulääkkeet ja lepo. Myös kahta muuta lievityskeinoa on käytetty. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Keskustelu

10_s

Nivelnoomi
6. joulukuuta

Onko jollain kokemuksia BonusLiukuestekalosseista? Itselläni on tosi hyviä kokemuksia nyt runsaan vuoden ajalta.. Ne remmilliset piikikkäät kun pitää aina riisua busseissa ja kaupoissa-kalossit saa olla aina. 70000 kaatumista joka vuosi Suomessa.Nämä kalossit jopa suomalaiset , ihan Tampereelta NÄÄS! Siis käytätkö kalosseja?

1_s

Hoitonetti.fi
6. joulukuuta

Loistava kansanterveydellinen innovaatio! Pitäisi jakaa samaan tapaan jokaiselle 60v. täyttäneelle kuin esimerkiksi äitiyspakkaukset synnyttäneille. Muuten äitiyspakkaukset ovat täysin suomalainen keksintö ja erittäin hyvä sellainen! Olisiko jopa ainoana maailmassa suomessa vain käytössä? Miten voisimme edistää liukuestekalossien käyttöönottoa? Onko tosiaan kokemuksia niiden käytöstä?

10_s

Vanhakehno
5. tammikuuta

Tosi mahtavat viipottimet. Ostin täällä Hämeenlinnassa Hämeenlinnan Seudun Nivelyhdistyksen kautta. Hyvä pito niissä on, jos ei itse tee mitään älyttömyyksiä liukkaalla.

10_s

Nivelnoomi
6. tammikuuta

Jälleenmyyjiä jo monilla paikkakunnilla-Turussa niitä välittää Turun Seudun Nivelyhdistys ry jäsenilleen. Malliparit nähtävillä nivelneuvolassa samoin AInoReinotossun korvike liukuestesaapas..Uskon että moni lonkkakipu ja murtuma jää tulematta hyvillä liukuestoilla..Mukavia HÄRKÄVIIKKOJA TEILLE KAIKILLE!!

4_s

Eva
7. lokakuuta

Lonkkien ja ristiselän alue on tuntunut jäykältä koko viikon. Päivällä ei kipuile, mutta iltaa kohti kotona jäykistyy ja kipuilee. Joko alkaa mulla kulumat vaivata?! Vai liittyykö flunssaan?

11_s

Rituli
7. lokakuuta

Kyllä minulla ainakin kulumat alkoivat vaivaamaan n.45-50vuoden iässä,on polvissa,lonkissa ja selässä madaltumia sekä niskoissakin taitaa olla,jotka osaltaan johtuivat jatkuvasta,seisoma ja jalkojen päällä liikkuvasta työstä,kovalla lattialla työskennellen ja pienelle ihmiselle työskentely korkeudet,eivät olleet parhaat mahdolliset koskaan.Pahimmillaan ovat aamulla ylös noustessa ja illalla työpäivän päättyessä,kun tuli kotiin ja pahimmillaan loppuaikoina yöllä,joskus todella kipeitä. Voihan toki flunssaan ja tressiin,liittyä myös nuo vaivat.

Aiheen kysymykset