Lihasjäykkyys on yleinen oire poikkeavan ruumiillisen rasituksen tai suorituksen jälkeen. Toisaalta lihasjäykkyyttä voi syntyä erilaisten vammojen ja pitkäaikaisen liikkumattomuuden jälkeen nuorellakin ihmisellä, jos lihaksia ei harjoita niille ominaisella tavalla. Lihasjäykkyys ja hidastuneet lihastoiminnot ovat keskeisiä etenevien neurologisten sairauksien, kuten Parkinsonin taudin oireita. Sille on tyypillistä myös edenneessä sairaudessa kasvojen jähmeys sekä lepovapina.

Lihasjäykkyys voi liittyä myös vakaviin tulehduksellisiin sairauksiin, kuten aivokalvontulehdukseen ja aivokuumeeseen sekä erilaisiin venähdyksiin ja kroonisiin nivelsairauksiin. Ilmeettömyys ja jähmeys viittaavat usein etenevään neurologiseen sairauteen ja ovat yleisempiä iäkkäillä ihmisillä.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä lihasjäykkyyden- jähmeyden aiheuttaja on usein ollut fibromyalgia tai kilpirauhasen vajaatoiminta. Lisäksi lihasjäykkyys- jähmeys on voinut liittyä 14 muuhun sairauteen. Oireeseen yleisimmin käytetty lievityskeino on ollut liikunta. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset