Lihasheikkous ja surkastumat ovat ominaisia erilaisista syistä johtuville harvinaisille luurankolihasten sairauksille eli myopatioille. Voimakkuudeltaan lihasheikkous voi olla vaihtelevaa samassakin sairaudessa ja lihasheikkouden kehitys voi olla pysyvää tai etenevää. Lihasheikkoussairauksiin ei tyypillisesti liity kipuja vaan oireisto tulee esille lihaksen toiminnan eriasteisina häiriöinä aina koordinaatio-ongelmista halvauksiin ja virheasentoihin saakka.

Lihassurkastumia voi syntyä myös erilaisista hermoston pinnetiloista ja neurologisissa sairauksissa kuten Ms-taudissa sekä erilaisten tulehdussairauksien kuten polion seurauksena.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä lihasheikkouden ja lihassurkastumien aiheuttaja on usein ollut fibromyalgia, kilpirauhasen vajaatoiminta tai migreeni. Lisäksi lihasheikkous ja lihassurkastumat on voinut liittyä kuuteen muuhun sairauteen.

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Ei tietoa

Keskustelu

11_s

Minella
1. huhtikuuta

Luin, että alentunut plasman kreatiiniarvo (P-Krea) voi kieliä lihasatrofiasta. Onko aina syytä huoleen, vai voiko arvo alentua myös muista syistä? Missä sairauksissa kreatiiniarvo laskee? Pari vuotta sitten otetuissa verikokeissa arvo oli alarajalla (50) ja nyt kahta vuotta myöhemmin 42. Saatoin olla virustaudissa jälkimmäisellä näytteenottokerralla. Minulla on ollut jo seitsemän vuoden ajan kausittaisia ongelmia esim. karkeamotoriikan ja tasapainon kanssa. Oireeni sopisivat mielestäni parhaiten MS-tautiin mutta ovat niin lieviä, ettei kyse välttämättä ole mistään sairaudesta.

12_s

f54-4970
2. elokuuta

Olen jo pitkään oireillut lihasheikkouden kanssa. Kuntoani olen hoitanut säännöllisesti... Peruskunnon pitäisi olla ok. Mutta syy selvisi kilpirauhasen vajaatoiminnasta. On sellaista ylivoimaista voimattomuutta ja väsymystä... Ei jaksa mitään. Vaikka ilmat viileni, silti väsyttää.... Alkuun ajattelin, että en syö tarpeeksi ja keho ei saa ravintoa, että siitähän se johtuu, mutta ei, ein johtunut. Oloni on kuin seniilillä vanhuksella, ei jaksa kauaa edes istua saati seistä...