Kehomme näkyvien lihasten supistelu ja nykinä on yleinen ja tahaton ilmiö, jonka taustalla ei yleensä ole kehittyvää sairautta tai neurologista häiriötä. Hermostossa, hermo-lihasliitoksissa ja lihaksistossamme voi syntyä erillisiä ärsykkeitä ja hermoimpulsseja, jotka riittävät aiheuttamaan supistelun ilman tahdonalaista käskyä.

Tahaton nykinä voi provosoitua fyysisen tai henkisen väsymykseen tai mielenliikutukseen pohjalta. Tunnetuin lihasnykinä on silmänkulman elohiiri.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä lihaksen supistelun ja nykinän aiheuttaja on usein ollut masennus tai epilepsia. Lisäksi lihaksen supistelu ja nykinä on voinut liittyä yhdeksään muuhun sairauteen.

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Pintalämpöhoito 2

Keskustelu

4_s

ritvamummi
23. maaliskuuta

Suonenveto ja limanmuodostus.Kuka tietäis,mitä ravintoa puuttuu,kun on toisinaan suonenvetoa etenkin varpaissa.En syö lihaa,ja nyt olen jättänyt maitotuotteet suunnilleen kokonaan pois,koska luulen ,että se tekee limaa kurkkuun.Nyt ei ole limaa niin paljon.

4_s

Eva
25. maaliskuuta

Kokeile magnesiumia.

4_s

ritvamummi
25. maaliskuuta

Kiitos neuvosta.Syön hyvin paljon banaania,ja siinähän sitä magnesiumia pitäis olla.Lima on melkein poissa,kun olen jättänyt maitotuotteet,ainoastaan kahvikermaa kahdesti päivässä.Kiitos vastauksesta.Kevätterveisin Ritvamummi.

1_s

Anonyymi
25. maaliskuuta

Itse olen oppinut tropiikin ihmisiltä nauttimaan suun alueen ja kurkun erilaisiin limakalvo-oireisiin, flunssaan ja limaisuuteen tuoretta ananasta, joita on meilläkin nykyään helposti ja melko edullisesti saatavilla. Pitää osata leikata ananas vain oikein, eikä se ole vaikeaa. Onko muilla kokemusta ananaksen nauttimisesta vastaaviin oireisiin?

8_s

Proual
1. kesäkuuta

Tuossa taannoin alkoi jokin käsivarren lihas aina säännöllisesti nykimään ilman mitään selvää syytä. Rupesi jo huolestuttamaan viikon jälkeen, mutta sitten se pikkuhiljaa loppui. Hyvä niin.

7_s

Pihana
15. kesäkuuta

Mun vasen käsivarsi kramppaa ajoittain tosi rajusti ja lähtee nykimään ihan kuin se eläis omaa elämää. Tekee tosi kipeää. Määrätynlainen koukistusliike saa sen aikaan, esim. jos luen selällä maaten kirjaa tai puhun puhelimeen kauan (pidän luuria vasemmalla korvalla vasemmalla kädellä). Kramppi voi tulla myös äkkinäisestä koukistamisesta.

Kramppeja ilmenee kyllä ympäri kehoa. Aiemmin pahiten vaivasi palleanseudun kramppi, joka tulee ponnistaessa. Lopetin aerobicin tämän takia ja veskissä osaan aina varoa...Magnesium ei ole auttanut.

Aiheen kysymykset