Kutina on kivun tapaan hermoston aistimus, joka nostaa tarpeen raapia kutiavaa kohtaa. Kutinan voi laukaista ärsyttävä vaatekudos, itikan pisto, ihottuma tai tavallisimmin tulehdus iholla. Joskus harvemmin kutina liittyy elimistön metabolisiin ongelmiin, kuten maksan sairauksiin. Ihovamma parantuessaan aiheuttaa usein kutinaa ja ihottuma muuttuu häiritseväksi silloin kun se merkittävästi vaikeuttaa uneen pääsyä tai herättää keskellä yötä raapimaan.

Herkkä ja kuiva iho sinällänsä tahtoo altistaa öiseen aikaan kutinalle. Hyönteisen pistossa kutinan aiheuttaa hyönteisen verenhyytymistä estävä erite. Varsinaista yleishoitokeinoa kutisevaan ihoon ei ole, vaan sen hoito kulkee ihotulehduksen ja ihottuman hoitoa myötäillen

Warning

Hoitonetin käyttäjillä kutinan aiheuttaja on usein ollut masennus, siitepölyallergia tai atooppinen ihottuma. Lisäksi kutina on voinut liittyä kymmeneen muuhun sairauteen. Eniten käytetyt oireen lievityskeinot ovat olleet raapimisen välttäminen ja muut ahdistuneisuuden hoitolääkkeet. Myös yhtä muuta lievityskeinoa on käytetty. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Keskustelu

10_s

Pertti
30. marraskuuta

Minun kokemusteni mukaan perusvoide Locobase Repair on siinä mielessä hyvä, että se pienentää tehokkaasti kutinaa. Moni muu voide tuntuu vain lisäävän kutinaa siihen verrattuna, että jättäisi hoitoa vaativat ihon kohdat voitelematta. Locobase Repairin varjopuolena on suhteellisen kallis hinta, josta johtuen sitä ei helposti tule käytettyä erillisiä kohtia laajempien ihoalueiden voiteluun. (Valitettavasti Locobase Repair ei kuulu osittainkaan korvattaviin voiteisiin selvästi ihoa parantavista ominaisuuksista huolimatta.)

1_s

Anonyymi
11. joulukuuta

Ihon voitelu vahvalla väkiviinaetikkaliuoksella ennen nukkumaan menoa on auttanut minulla kutinaan.(=vanha savolainen hoitokeino.)

10_s

Pertti
19. tammikuuta

Minulla on kysymys ihossa olevista kuivista läiskistä tai alueista, joita ei tarvitse enää illalla voidella, kun ne on mainitsemallani voiteella aamulla voideltu. Ei noita läiskiä voi kuitenkaan illalla väkiviinaetikkaliuoksella kuivata. Iho olisi aamulla melko huonossa kunnossa.
Miten esittämässäsi kutinan estokeinossa estetään ihon kuivuminen?

12_s

TUULA74
15. maaliskuuta

Hei kiitos tuosta vihjeestä ! Meinaan seuraavaksi kokeilla tota rasvaa. On näet PUOLET halvempaa kuin se mitä olen nyt käyttänyt (Physiogel) Mulla on ihan samanlainen kokemus monista rasvoista: eivät auta kutinaan. Toi nykyinen on kyllä auttanut ja iho on todella paremmassa kunnossa. Mä käytän lisäksi, ja lähinnä ihottuma-alueiden ympäröivään ihoon, kevyttä perusrasvaa. Mulla paras kokemus on nyt käytössä olevasta Dermosilin ihonhoitovoiteesta. Edullista, toimivaa ja Suomalaista.

10_s

Pertti
17. maaliskuuta

Jos kokeilet Locobase Repair – perusvoidetta, niin olisi kivaa ja mielenkiintoista kuulla, oliko siitä vai Physiogelistä sinulle enemmän apua. Jos muistat, niin kirjoittele tähän ja mieluummin vastauksena minulle, niin näen sähköpostistani, koska vastauksesi on tullut. Minä aion kokeilla vastaavasti Physiogeliä, mutta siihen menee vähän aikaa, koska minulla on vielä avaamaton Locobase Repair – tuubi. Sellaista kokeiluahan se on ihovoiteiden kanssa, mutta itselle parasta ei löydä kuin kokeilemalla.

12_s

TUULA74
24. huhtikuuta

Kokeilin ja ei auttanut mulla niin hyvin :( Paransi kyllä ihoa vähän, mutta kutinaan ei auttanut ja ei vahvistanut ihoa yhtä paljon kuin toi physiogel... Kävin eilen hakemassa taas tota Physiogelia, mutta pahalta tuntui, kun on niin kallista. Pakko vaan on kun se oikeasti parantaa tätä mun ihoa ja vie sitä kutinaa.

10_s

Pertti
24. huhtikuuta

Harmi, että Locobase Repairista ei ollut sinulle tarpeeksi apua. Olisihan se ollut paljon halvempaa kuin Physiogel.
Lupasin vastaavasti kokeilla Physiogeliä ja ostinkin jo sitä, mutta sitten ulkoilman ja samalla sisäilman kosteus alkoi kevätsäiden takia selvästi nousta, joten ajattelin, että nyt ei ole hyvä aika tehdä mitään vertailevia kokeita. Ihottuma kun parani koko ajan jonkin verran ihan itsestään. Kokeilen Physiogeliä, kun ilman kosteus alkaa pysyä vähän samoissa lukemissa. Ilmoitan sitten sinulle, miten minulle kävi.
Sinulla taitaa olla melko paha ihottuma, joten tuli mieleeni, kannattaisikohan sinun käyttää tarvittaessa ajoittain esim. Sibicort-kortisonivoidetta (Kortisonivoiteitahan ei voi jatkuvasti käyttääkään.). Sitä saa ilman reseptiä, se ei taida olla sen kalliimpaa kuin Physiogelikään, se on erittäin riittoisaa, imeytyy ihoon nopeasti ja minun kokemukseni mukaan se estää kutinaa erittäin hyvin. Kortisonivoiteethan tunnetusti vielä parantavat ihoa selvästi muita voiteita paremmin.

10_s

Pertti
24. huhtikuuta

Pieni täydennys vielä edellä olevaan kirjoitukseeni:
Vaikka Sibicort-kortisonivoidetta saa ilman reseptiä, niin lääkärin määräämällä reseptillä sitä saa normaalia hintaa halvemmalla, jos ostaa voiteen 100 g tuubeina (ei siis 20 g tai 50 g). Normaali hinta on 13,37 e / 100 g. Sibicort on peruskorvattava voide.
Moni ilman reseptiä saatava voide, tavallinen perusvoidekin; on peruskorvattava, jos sen ostaa lääkärin määräämällä reseptillä. Osoitteesta
http://asiakas.kela.fi/laakekys_app/LaakekysApplication
selviää, mitkä voiteet ja lääkkeet ovat korvattavia sekä korvauksen taso.
Physiogel ei näytä olevan peruskorvattava voide.

10_s

Pertti
24. huhtikuuta

Nettiosoitteen lähettämisessä oli edellä yllättävä ongelma. Tässä uusi yritys:
http://asiakas.kela.fi/laakekys_app/LaakekysApplication

10_s

Pertti
24. huhtikuuta

Ja vielä viimeisen kerran:

http://asiakas.kela.fi/laakekys_app/LaakekysApplication

12_s

TUULA74
25. huhtikuuta

Kiitos vaan vihjeistä, mutta ainakaan Hydrokortisoni voiteista ei ollut mitään apua. Johtuuko lie siitä, että olen huonomuistinen ja unohdan laittaa sitä kuuria joka päivä... Ei tämä mun ihottuma, etenkään enää, ole kovinkaan paha: mulla on kuusi sellaista alle kämmenen kokoista aluetta ja muutama sormenpään kokoinen läiskä. Mulla oli aikaisemmin reisissä yli kahden kämmenen kokoiset alueet, mutta ne on nyt poissa, kiitos Physiogelin. Kiitos tosta linkistä ! Hyvää kevättä !

10_s

Pertti
25. huhtikuuta

Eipä tuossa linkissä paljon kiittämistä ollut, koska Hoitonetissä on ilmeisesti nykyisin estetty internet-osoitteiden sisällyttäminen tekstiin (ehkä mainonnan estämiseksi). Kokeilen tässä, voiko Hoitonetissä esittää edes polkuja, joita seuraamalla oikeat sivut myös löytyvät. Katsotaanpa, mikä on tulos. Yritin aikaisemmin antaa sinulle seuraavan sivun osoitteen:
Ensin Googlesta haku sanalla Kela. Sitten edelleen Sairastaminen > Lääkekorvaukset > Rajoitettu peruskorvaus > Rajoitetusti peruskorvattavat lääkkeet (tai sivun ylälaidasta haku sanalla Lääkehaku).
Juuri äsken, ehkä koko viikonlopun kestäen, Kelan sivustolla vain oli jokin ongelma, enkä päässyt viimeiselle sivulle. Peruskorvaushan on muuten 42 % voiteen tai lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta.

12_s

TUULA74
4. toukokuuta

Mä kyllä pääsin noista sun linkeistä tonne Kelan sivulle. Kävin reilu viikko sitten uimassa sellaisessa ei uimahallin altaassa, ja ilmeisesti vedessä oli jonkun verran klooria tai vastaavaa, koska nenästä alkoi tulla verta (Ei ole IKINÄ vielä tullut) ja ihottumat hermostuivat oikein huolella. nyt on sitten pitänyt rasvailla oikein huolella.

10_s

Pertti
14. toukokuuta

Kokeilin, pystyisikö Physiogel A.I. Creme palauttamaan vuosia sitten jalassani olleen verenkiertohäiriön seurauksena nilkkaani tulleen tumman ihoalueen entisen väriseksi. Siihen voide ei pystynyt. Mahdotonta se on minun kokemukseni mukaan kyllä muillekin voiteille.
Samalla yritin saada nilkkani toiselle puolelle silloin tällöin ilmestyvän pitkulaisen, paksun ja karhean ihoalueen kuntoon. Mitään nopeaa paranemista en havainnut, ja ajan kanssa ko. kohdan saa paranemaan myös Locobase Repairilla. (Nopeimmin ihon saa ohenemaan kortisonivoiteilla, jotka kuulemani mukaan ohentavat ihoa sielläkin, missä ei pitäisi. Aina joskus käytän ko. kohdan hoitoon kortisonivoidetta.) Em. kokeilujen aikana olin huomaavinani, että Physiogel A.I. Cremen ihoa kosteuttavat ominaisuudet olivat aavistuksen verran huonommat kuin Locobase Repairilla. Ero oli kuitenkin erittäin pieni. Kumpaakin voidetta olen sivellyt ihooni vain aamuisin.
Kuivien talvi-ilmojen mentyä ihoni on sen verran hyvässä kunnossa, että en nyt pääse kokeilemaan Physiogel A.I. Cremeä ”tavallisten” punaisten, kuivien ja ärtyneiden ihoalueiden hoitoon. Kun minulle taas ilmestyy sellaisia, niin kerron, miten Physiogel A.I. Creme minulla tehoaa niihin. Nykyiset vaatimattomat, kylläkin vähän punaiset mutta ei-ärtyneet iholäiskät eivät oikein voiteiden testaamiseen.
Hyvää kesää.

10_s

Pertti
25. toukokuuta

Selässä olevien ihottumakohtien kunnollinen voitelu ilman työkalua on yleensä hankalaa ja paikoin mahdotonta, jos sen yrittää itse tehdä. Kauan kesti, ennen kuin löysin kaupasta tarkoitukseen sopivan työkalun. Ostin paketin, jossa oli kaksi pitkävartista, ruostumattomasta teräksestä tehtyä salaattiotinta (lusikkaa). Hintakin oli ihan kohtuullinen, yhteensä 4 euroa. Taivutin lusikkapäätä melko paljon, jotta sen sai painettua hyvin selkään. Näin siitä tuli selän voiteluun minun mielestäni täydellinen työkalu, mutta jos joku on keksinyt vielä paremman, niin olisi tietysti mukava kuulla siitä.

12_s

TUULA74
26. toukokuuta

Pystyn aika hyvin itse rasvaamaan selässä olevan kuivan kohdan (On sen verran alhaalla ja olen vieä suht notkea) Ja lisäksi mulla on kaksi ihanaa neitiä, jotka ovat onnellisia, jos pääsevät auttamaan minua ! Selän pesuun mulla on sellainen karkea kinnas, minkä olen ostanut Body shopista. Sain muuten testattavaksi tuon Physiogel A.I. Lotionin. Katsotaan mihin siitä on....

10_s

Pertti
9. kesäkuuta

Olen nyt sitten kokeillut yhden 50 ml tuubin verran Physiogel A.I. Cremeä. Kun minulla ei valitettavasti (?) ollut oikein ärsyyntyneitä ihottumakohtia, kokeilin sitä vähemmän ärsyyntyneisiin. Minusta Physiogel A.I. Creme on hyvä voide. Sen verran voiteiden vaikutus on henkilökohtainen, että kun se sinulle oli selvästi parempi kuin Locobase Repair, niin minulle se oli yhtä hyvä kuin tämä, joten tarkoitukseni on edelleen käyttää Locobase Repairia.

Paksuuntunutta ihoa molemmat voiteet parantavat turhan hitaasti, mutta pitävät tavallisen ihottuman hyvin aisoissa ja myös parantavat sitä. Edelleen olen sitä mieltä, että Physiogelin ihoa kosteuttavat ominaisuudet ovat hiukan huonommat kuin Locobasen. Ero on kuitenkin niin pieni, että sitä ei taatusti huomaisi, jos käyttäisi voidetta kaksi kertaa päivässä. (Minulla ihon hoitoon riittää pienten huonojen kohtien voitelu vain aamuisin, ja luontainen laiskuuteni estää minua näin ollen voitelemasta ihoa enää iltaisin.)

Physiogelin hinta oli yli kaksinkertainen Locobasen hintaan verrattuna, mutta en usko, että sen käyttö silti tulee kalliimmaksi. Physiogel on huomattavasti nestemäisempi (öljymäisempi), joten se leviää iholle ohuempana kerroksena, eikä tällaisia voiteita tarvitse paksuina kerroksina käyttääkään. Ei ihoon kuitenkaan imeydy kuin vähän voidetta.

Kummallakin meillä on nyt käytössä oma, tähän asti parhaaksi koettu voiteemme, emmekä nyt taida tässä ”kokeellisessa tieteenharjoittamisessa” päästä toistaiseksi tämän pidemmälle, ellei joku muu osaa ehdottaa kokeiltavaksi voidetta, joka hänen mielestään (toivottavasti kokeilun jälkeen) on parempi kuin Physiogel A.I. Creme tai Locobase Repair. Jos sinulle tulee vastaan joku tällainen voide, niin kerro minullekin. Minä lupaan myös kertoa sinulle.

3_s

HateMe
9. kesäkuuta

^Apteekista sai kokeiluun Bepanthol Ultra -nimistä voidetta. Esitteessä lukee näin: Tehokosteuttava ja hoitava nanoemulsio kuivalle ja vaativalle koko vartalon iholle. Lisää os. http://www.bepanthol.fi/ En ole vielä itse ehtinyt kokeilemaan, mutta kun tätä näytetään apteekeissa enemmän tai vähemmän jaettavan kokeiltavaksi, kannattaa mahdollisesti kokeilla?

10_s

Pertti
9. kesäkuuta

Kiitos vihjeestä ja osallistumisesta tähän asiaan. Pientä ennakkoluuloa Bepanthol Ultraa kohtaan tunnen kuitenkin seuraavista kahdesta syystä:

1. Sitä pidetään antamassasi nettiosoitteessa sopivana koko vartalon iholle (jolloin tuntuu, että varsinainen ”teholääke” voide ei ole).

2. Voide on suunniteltu erityisesti aikuisen naisen kuivalle ja herkälle iholle (kun tuo sukupuolikin on minulla ihan väärä).

Sen aineosat vaikuttavat hyviltä, joten voide voi kyllä olla oikein hyväkin (mutta voiteen teho riippuu myös aineosien pitoisuuksista, joita ei ole ilmoitettu rasvaprosenttia lukuun ottamatta). Nanosorb – teknologia voi tietysti olla erittäin hyvä (eikä siis herätä minussa ennakkoluuloja), mutta jää minulle kuitenkin hiukan vieraaksi, vaikka sitä koskevan kohdan nettisivulta luinkin.

Olisi tietysti mielenkiintoista kuulla kokemuksia tästä Bepanthol Ultrasta vaikeiden ihottumien eikä siis vain kuivan ja herkän ihon hoidossa, mutta itse en tunne olevani oikea henkilö kokeilemaan ko. voidetta.

3_s

HateMe
10. kesäkuuta

Juu unohdin laittaa, etten ole sen kummemmin asiaan perehtynyt. En vain osaa pitää näppejäni pois näppikseltä.

Ajatukseni oli lähinnä myös tämän suuntainen, ettei tämä välttämättä juuri ole oikea apu sinulle, mutta toisaalta ehkä jollekin tätä palstaa lukevalle?
En vain osannut ehkä ilmaista itseäni täysin oikein, on sen verran kuumetta, ettei aivot näytä toimivan oikein haluamallani tavalla.

3_s

HateMe
10. kesäkuuta

Ja nuo
:ät tuolla tuli näköjään vahingossa, vanhasta muistista. Ennen ei näyttänyt "kappalejako" pelkällä enterillä täällä (minulla ainakaan) onnistuvan ja _luulin_ olevani näppärä. Voikohan olla selainkohtaista? Heh. Joo, ehkä lähden nyt viimein lepäämään....

2_s

f26-4678
25. lokakuuta

HEI KAIKKI JOTKA KÄRSITTE TAI OLETTE KÄRSINEET SUUN LIMAKALVOJEN KUTINASTA! TÄÄLLÄ OLISI YKSI JOKA TARVITSISI APUA!
OLEN 18-VUOTIAS TYTTÖ, JOKA KÄRSII SUUN LIMAKALVOJEN KUTINASTA. KUTINAA ON JATKUNUT REILUSTI YLI PUOLI VUOTTA.

ALUKSI KUTINA EI OLLUT NIIN HÄIRITSEVÄÄ KUIN SE ON NYT VAAN KÄRSIN JATKUVASTA AJOTTAIN KUIVASTA, AJOITTAIN LIMAISESTA YSKÄSTÄ JOLLE EI NÄYTTÄNYT OLEVAN LOPPUA. LIMA KERÄÄNTYI NIELUUN NIIN ETTÄ JOUDUIN VETÄMÄÄN KOKO AJAN LIMAA POIS SIELTÄ PIKKUKIELEN AVULLA SEKÄ YSKIMÄÄN VOIMAKKAASTI...SE OLI USKOMATTOMAN RANKKAA.
SAIN OIREISIIN ASTMALÄÄKEET HOITAVAN ETTÄ AVAAVAN NE AUTTOIVAT JOLLAIN TAPAA AINAKIN VÄLILLÄ. YSKÄÄ JATKUI LÄHES PUOLI VUOTTA JA KYLLÄ MIELESSÄ KÄVI ETTÄ HENGEN ITSELTÄNI VIEN, OLI USKOMATTOMAN RANKKAA. JUOKSIN LÄÄKÄREISSÄ, KÄVIN ASTMATUTKIMUKSISSA, VERIKOKEISSA, POSKIONTELOPUNKTEERAUKSESSA - AINUT MITÄ LÖYTYI OLI VERIKOKEISTA +/- MYKOPLASMAN VASTA-AINEITA, MUUTEN KAIKKI IHAN NORMAALIA. JOTEN EHKÄ SE OLI MYKOPLASMA.

EHDIN TUPAKOIDA REILUN VUODEN, MUTTA SAIN LOPETETTUA HUOMATTUANI ETTEI OIREET LÄHDE- EI JUURIKAAN AUTTANUT. (OLEN SIIS PYSYNYT TUPAKOIMATTOMANA JA NIIN AIJON JATKAA) LOPETIN MYÖS MAITOTUOTTEIDEN KÄYTÖN JA KANANMUNAN SYÖNNIN, TUNTUI HIUKAN HELPOTTAVAN. ALOIN SYÖDÄ ENEMMÄN KALAA JA MONIPUOLISESTI VIHANNEKSIA. VITAMIINIT + MAITOHAPPOBAKTEERIT

NYT YSKÄ ON SUURIMMAKSI OSAKSI LAANTUNUT VAAN PIRULLINEN KUTINA SUUSSA EI LAKKAA JA HÄIRITSEE SUURIMMAN OSAN PÄIVÄÄ, ENKÄ MEINAA SAADA KUTINALTANI UNTA YÖLLÄ. OLEN KÄYNYT USEAAN OTTEESEEN LÄÄKÄRISSÄ EIVÄTKÄ HE LÖYDÄ SUUSTANI MITÄÄN POIKKEAVAA, MITÄ NYT JOSKUS PUNOITUSTA JA OMISTA HAMPAISTA POSKIEN PUREMAJÄLKIÄ. KOSKA SUKULAISENI ON LÄÄKÄRI, MÄÄRÄSI HÄN MINULLE HIIVALÄÄKETTÄ. HIIVASIENITESTI OTETTIIN VASTA HIIVALÄÄKEHOIDON ALOITETTUANI.. JOTEN TULOS OLI NEGATIIVINEN - EI HIIVAA. HAMMASLÄÄKÄRI MYÖS SANOI ETTEI SUUSSA NÄY HIIVAA JA KEHOITTI MINUA LOPETTAMAAN HIIVALÄÄKKEEN KÄYTÖN. KOETIN LOPETTAA, MUTTA KOSKA KUTINA YLTYI TAAS NIIN PIRULLISEKSI ALOITIN UUDESTAAN, AUTTOI PAHIMPAAN KUTINAAN NIIN ETTEN SENTÄÄN HIUKSEIANI REPINYT PÄÄSTÄNI. HIIVALÄÄKE ON AUTTANUT KAIKISTA MERKITTÄVIMMIN KUTINAANI, ETTÄ PYSTYN JOTENKIN SIETÄMÄÄN SITÄ - VAIKKAKAAN OPISKELUSTA EI VIELÄKÄÄN TÄMÄN KUTINAN KANSSA TAHDO TULLA MITÄÄN. MYÖS PUOLUKKA, SITRUUNA, KUNNON VICHY-VESI , GREIPPI OVAT LIEVENTÄNEET TUSKIANI. OLEN LOPETTANUT VEHNÄN SYÖNNIN MYÖS, SEKÄ HIILIHYDRAATIN OLEN PIENENTÄNYT NIIN PIENEKSI KUIN SAATTAA... POISTATIN KAKSI VIISAUDENHAMMASTAKIN KUN LUULIN KUTINAN JOHTUVAN NIISTÄ.

OLISIKO KENELLÄKÄÄN OLLUT SAMANKALTAISIA VAIVOJA... KUN TUNTUU ETTÄ OLEN AINUT OMITUINEN OTUS TÄÄLLÄ MAANPÄÄLLÄ JOLLA TÄLLAISIA VAIVOJA ON... MYÖS YKSI LÄÄKÄRI SANOI, KEVÄÄLLÄ KUN OIREET ALKOIVAT, ETTÄ OLEN VAIN MASENTUNUT RANKASTA OPISKELUSTA... JA OLEN YRITTÄNYT VAIN RELATA.. MUTTA EIPÄ NÄYTÄ AUTTAVAN. VAIKEAA MYÖS KUN RAKKAAT HARRASTUKSENI; LAULU, NÄYTTELEMINEN JA TANSSI KÄRSIVÄT :( OLISIN MYÖS INNOKAS OPISKELIJA JA HAAVEENANI OLISI PÄÄSTÄ PSYKOLOGIAA OPISKELEMAAN LUKION JÄLKEEN..

HELP!

7_s

Taape
25. lokakuuta

Mitä hammastahnaa käytät? Vaihda ihmeessä merkkiä, olet saattanut herkistyä sille. Hammastahnojen vaahtoavat aineet ja makuaineet aiheuttavat hyvin yleisesti oireita suun limakalvoilla, useimmiten aftoja, mutta myös kuvailemasi kaltaisia oireita. Itse käytän apteekista saatavaa Meridol-hammastahnaa. Myös apteekeissa myytävä Salutem-tahna voisi sopia sinulle (saatavana fluorilla tai ilman).

2_s

f26-4678
25. lokakuuta

Joo. Salutem-hammastahnaa oon nyt käyttänyt muutaman viikkoa. Ei merkkejä muutoksesta :(

7_s

Taape
26. lokakuuta

Kurjaa :( Sitten en osaa auttaa.

2_s

f26-4678
26. lokakuuta

mmh :( niin. Kävin tänään psykiatrilla.. kuulemma voi olla että pelkästä stressistä kutinaa... en vain voi uskoa.. vaikka kovasti yritän.. mutta kiitos kuitenkin kommentistasi Taape :)

2_s

f26-4678
8. marraskuuta

Eipä näytä kommenttia tulevan :( ...

7_s

Taape
8. marraskuuta

En osaa ottaa kantaa siihen voiko stressi aiheuttaa kutinaa :( Itselläni kutinaa (nokkosrokkoa) on kyllä tullut mitä erilaisimmista asioista, milloin kylmästä, milloin kuumasta, paineesta tai hankauksesta, joten kaikki voi kai olla mahdollista. Toivon että saat apua pian ja olosi helpottuu, oli vaivan syy mikä tahansa. Yks tyhmä kysymys vielä, kai olet kokeillut antihistamiinia?

2_s

f26-4661
17. tammikuuta

Joo olen kyllä :) mutta ei auta : / ps. tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!

Aiheen kysymykset