Iholla esiintyvän kalpeuden syyt ovat moninaiset. Aiemmin raudanpuutosanemia oli väestössä yleinen sairaus, jolle tunnusomaista olivat alhaisten hemoglobiiniarvojen lisäksi ihon kalvakkuus ja kalpeus. Nykyisin ihonkalpeutta todetaan varsinkin talvisaikaan atopiaan taipuvaisilla ihmisillä, johon liittyvät myös tummat silmänaluset. Kalpeus voi syntyä myös äkillisen vasovagaalisen refleksin seurauksena, jolloin ihon pintaverenkierto heikkenee tai pahoinvointiin, kuumetautiin tai infektioihin liittyen.

Harvinaisempia syitä ovat erilaisiin veritauteihin liittyvät tilat. Epänormaali kalpeus, mikäli se ei johdu ihon laadusta on laboratoriokokein selviteltävä ongelma.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä ihon kalpauden aiheuttaja on usein ollut migreeni. Lisäksi kalpeus iholla on voinut liittyä neljään muuhun sairauteen. Oireeseen yleisimmin käytetty lievityskeino on ollut auringonotto. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
16_rs Migreeni 31
11_rs Kilpirauhasen vajaatoiminta 11
29_rs Atooppinen ihottuma 8
Stub Anemia 2
103_rs Somatisaatiohäiriö 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
41_rs Auringonotto 7

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset