Käsien puutumisen taustalla voidaan usein todeta jännityspäänsärkyyn liittyviä lihasjännitteitä jotka ovat yhteydessä ajoittain myös käsien puutumiseen. Yläraajojen alueella kulkevat erilliset hermot ja hermokimput voivat jäädä myös puristuksiin ranteen, kyynärpään, olkapään ja kaulan alueella, jolloin ne voivat aiheuttaa vaurioituneen hermon hermottamalla alueella voimakkaitakin puutumisoireita.

Käsien puutumista voidaan tutkia paitsi lääkärin perinteisin menetelmin, myös ns. hermonjohtotutkimuksella (ENMG), jonka perusteella voidaan pinnekohta tunnistaa. Myös erilaiset verisuoniperäiset vauriot saattavat aiheuttaa yläraajan puutumista. Näitä ovat mm. aivoinfarktit ja TIA-kohtaukset.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä käsien puutumisen aiheuttaja on usein ollut fibromyalgia tai yleinen ahdistuneisuus. Lisäksi käsien puutuminen on voinut liittyä 17 muuhun sairauteen. Eniten käytetyt oireen lievityskeinot ovat olleet lepo ja kipulääkkeet. Myös yhtä muuta lievityskeinoa on käytetty. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Keskustelu

1_s

Anonyymi
24. elokuuta

Liittyykö se ikääntymiseen, kun nyt 49-vuotiaana nukkuessa kädet puutuvat, jos jäävät vartalon alle? Aamulla herätessä usein joutuu olemaan vähän aikaa selällään, jotta käsien toimintakyky palautuu.

Ikääntymiseen siksi, ettei ongelmaa ollut nuorempana. Kerran vain heräsin kädettömänä, kun olin nukkunut kädet pään yläpuolella.

4_s

Eva
24. elokuuta

Onkos kaularanka kunnossa, mimmoinen tyyny on, oletko nauttinut alkoa, entä olkapäät...monta asiaa vaikuttaa em. asiaan. Jos vaiva jatkuu, niin käy lääkärissä. Ei se sinänsä vanhenemiseen liity!

1_s

Anonyymi
24. elokuuta

Kaulassa ei ongelmaa. Tosin päivät istun tietokoneen ääressä ja usein hartioita jomottaa. Nytkin.

Tyynyni on matala. Mieluummin nukun ilman tyynyä kuin korkealla tyynyllä, jonka kanssa niska kipeytyy.

Hartiat kuntoon?

4_s

Eva
24. elokuuta

Vois kokeilla jumpaa..löytyiskö netistä taukojumppaohjeita päätetyöskentelijälle? Google vois olla alku... :)

1_s

Anonyymi
23. syyskuuta

hei. huhtikuussa eräänä yönä heräsin siihen kun pikkusormi ja nimetön sormi täysin puutuneet ja kylmät. Tutkittiin ja kävin lihassähkötutkimuksessa. Hermo pois pelistä. Syytä ei varmasti tiedetä. Hoitona odottelu. Tunto palasi mutta kyyärtaipeen molemmille puolille jäi välillä kirvelevää ja vihlovaa kipua. Fysikaalinen ei ole auttanut, melkeinpä päinvastoin. Leikkaustakin ehdotettiin, jos tunto ei olisi itsestään palannut. Ajattelin kokeilla laseria tai lymfaa...

2_s

N1974
26. syyskuuta

Toivottavasti löydät avun.

2_s

Mirkka
27. syyskuuta

Minulla varmaan liittyy tuohon fibromyalgiaan, en muutakaan keksi.