Ihon turvotus on tavallinen oire erilaisissa yliherkkyystiloissa, hyönteisten piston reaktiona syntyneenä, ihon pinnallisissa infektioissa sekä yleissairauksissa ja ulkoisiin ilmasto-olosuhteisiin liittyen. Turvotus voi olla paikallista tai se voi olla laaja-alaista, esimerkiksi anafylaktisessa reaktiossa, jossa koko kehon alueelle hengitysteitä myöten voi syntyä ihon ja limakalvojen turvotusreaktio.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä ihon turvotuksen aiheuttaja on usein ollut fibromyalgia tai kilpirauhasen vajaatoiminta. Lisäksi ihon turvotus on voinut liittyä 22 muuhun sairauteen.

Keskustelu

10_s

Pertti
2. joulukuuta

Ihooni ilmestyy sinne tänne kuivia ja kutisevia laikkuja, jotka hoitamattomina paksuuntuvat ja käyvät vähän kivulloisiksikin. Syynä on selvästi ihon kuivuus vähän yleensäkin mutta ko. kohdissa erityisesti. Mikä voide mielestäsi olisi paras noihin kuiviin laikkuihin?

4_s

Helena
23. heinäkuuta

Mikähän ötökkä tekee iholleni 6x7cm kokoisen kokouman joka kutisee, on kipeä raapia. Vahvakaan kortisoni ei oikein hyvin auta. Yksi on käsivarressa ja toinen pohkeessa. Ötökkää en ole tavannut itse pistopuuhissa. Muistelen, että ensimmäisen kerran sain tämmöisiä länttejä viime vuonna.

13_s

TriDoc
23. heinäkuuta

Tähän aikaan kesästä ilmassa alkaa olla suurempia lentäviä hyönteisiä, kuten paarmoja ja muita pistäviä. Esimerkiksi paarman purema voi olla kivulias ja aiheuttaa osalle piston saaneista laajankin ihonalaisen turvotuksen. On kuitenkin vaikea varmuudella yhdistää jokainen suurempi turvotusalue nimenomaan paarmanpuremaan. Sen verran yksilöllisesti jokainen kuitenkin saattaa reagoida erilaisiin lentäviin hyönteisiin. Luulisin, että lentävien hyönteisten aiheuttamista pistosreaktioista saattaisi olla hyvinkin kysymys.

4_s

Helena
24. heinäkuuta

Kiitos vastauksesta. Ihmettelin vain tuota laajuutta. Nuorempana, kun paarma "puraisi", sitä kutitti, mutta noin laajaa turvotusta siitä ei koskaan tullut.

4_s

Eva
25. toukokuuta

Laitan kysymyksen tähän,kun en sopivampaakaan löytänyt.
Mikä aiheuttaa ihon kosketusarkuuttaa kaulan sivusssa hartiaa lähellä noin 5 e kolikon alueelle? Ollut ainakin 2 viikkoa nyt ja mikään ei hankaa, ei ole hyönteinen pistänyt enkä ole sitä loukannut. Ihottumaa ei ole eikä muutakaan silmällä havaittavaa, ehkä hienoinen turvotus?

Aiheen kysymykset