Hiustenlähtö on varsinkin miehillä yleinen periytyvä ja hormonaaliseen toimintaan sidottu ilmiö. Se on erilaista kuin naisilla, joilla hiustenlähtö tapahtuu tasaisesti halki koko päälaen harventuen. Miehillä hiustenlähtö tapahtuu lähinnä otsalta ja päälaelta. Syy on miehillä usein hormonaalinen, joka aiheuttaa hiustupen verenkierron häiriintymisen hiustupessa ja käytännössä hiusjuuri kuihtuu liiallisen mieshormonitoiminnan vaikutuksesta. Naisilla hiustenlähtö on onneksi harvinaisempaa ja syntyy erilaisella mekanismilla kuin miehillä.

Hiustenlähtöön vaikuttaa muiden elintapojen ohella myös erilaiset stressitekijät ,ravinto lepo sekä ennen kaikkea geneettiset tekijät. Miesten kaljuuntumista ei ehkä pidetä sosiaalisesti yhtä ongelmallisena kuin naisilla, koska se on mm.yleisempää ja kaljuuntumisen on käsitetty olevan osa miehistä ominaisuutta. Miestyypin kaljuuntumista on mahdollisuus nykyisin lääkehoidolla hoitaa tehokkaammin kuin naistyypin kaljuuntumista.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä hiustenlähdön aiheuttaja on usein ollut kilpirauhasen vajaatoiminta. Lisäksi hiustenlähtö on voinut liittyä seitsemään muuhun sairauteen.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset