Taipumus hermostumiseen, kiihtymiseen, vihamielisyyteen ja sitä seuraavaan hyökkäävään käytökseen on valtaosin persoonallisuuteen ja sen häiriöön liittyvä kysymys. Persoonallisuuden häiriö ei ole sairaus vaan ominaisuus, jossa ihmisen poikkeuksellinen tai erilainen reagointitapa suhteessa muihin asioihin, ihmisiin ja ympäristöön voi olla mustavalkoisempaa kuin muilla ihmisillä.

Hermostuminen voi olla merkki luonteen lyhytjännitteisyydestä tai mielialahäiriöstä, kuten ahdistuneisuudesta tai masentuneisuudesta. Harvemmin se liittyy muihin fyysisiin sairaustiloihin, kuten kilpirauhasen ja muiden sisäelinten toiminnan häiriöihin. Naisilla kuukautiskiertoon liittyvät hormonitoiminnan muutokset voivat olla yhteydessä mielialan muutoksiin ja joskus aggressiivisuuteenkin. Aggressiivisuutta voi esiintyä myös voimailijoilla ja kilpaurheilijoilla anabolisten steroidien eli mieshormonien käyttöön liittyen.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä hermostumisen ja agressiivisuuden aiheuttaja on usein ollut masennus tai yleinen ahdistuneisuus. Lisäksi hermostuminen, agressiivisuus on voinut liittyä kymmeneen muuhun sairauteen. Oireeseen yleisimmin käytetty lievityskeino on ollut liikunta. Koko listan yleisimmistä sairauksista ja niiden koetusta voimakkuudesta sekä oireen lievityskeinoista ja lievityskeinojen koetusta hyödystä näet alempaa.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset