Erektiohäiriössä miehellä siittimen jäykistyminen ei kunnolla toteudu vaan yhdyntä voi jäädä siittimen löysyydestä johtuen liian lyhytaikaiseksi. Mieskunto voi olla myös täydellisesti kadoksissa. Intiimi kanssakäyminen partnerin kanssa on tai ainakin pitäisi olla yksi ihmiselämän herkimmistä ja tapahtumista. On ymmärrettävää, että tällainen tila on altis erilaisille häiriötekijöille. Jos tunne-elämä tai suhde syystä tai toisesta ei ole kunnossa, ei varmuutta yhdynnän onnistumisesta myöskään ole.

Yleisimmin erektiohäiriö on siis sidoksissa henkisiin tekijöihin, jotka aiheuttavat mieskunnon häiriön. Harvemmin taustalla on jokin fyysinen sairaus, kuten diabetes, verisuonisairaus tai muu fyysinen tekijä joka aiheuttaa fyysisen esteen normaalin erektion syntymiselle. Tällöin tilannetta on mahdollisuus myös hoitaa.

Suomessa on tällä hetkellä käytössä kolmea eri valmistetta suun kautta nautittuna. Kaikki nämä lääkeaineet vaikuttavat samantyyppisellä mekanismilla, mutta hienoisia eroja voi esiintyä lähinnä lääkitysten vaikutusajoissa sekä sivuvaikutusten suhteen. Periaatteellisen käytön esteen erektiohäiriölääkkeiden käytölle muodostaa lähinnä epätasapainossa oleva sepelvaltimotauti, joka saattaa käytön myötä pahentua äkillisesti.

Warning

Hoitonetin käyttäjillä erektiohäiriön aiheuttaja on usein ollut masennus. Lisäksi erektiohäiriö on voinut liittyä kuuteen muuhun sairauteen.

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Hoito Hlö:ä Hyöty
Stub Erektiolääkkeet 1

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset