Emättimen kutina on tavallinen oire erilaisissa emättimen infektiotiloissa, kuten tyypillisemmin hiivasienitulehduksessa, jossa valkovuoto on kohtalaisen vähäistä kuivuen ulkoisille synnytinelimille ja häpykarvoituksen pinnalle liimamaiseksi kutisevaksi tahnaksi aiheuttaen samalla kutinan tunnetta ja ihon ärsytystä sekä punoittelua. Tyypillisimmin kerran hiivasieni-infektion sairastanut nainen tunnistaa tyypilliset hiivatulehdusoireet, jotka usein syntyvät antibioottihoitojen aikana tai sen jälkeen.

Vähemmässä määrin trikomonasinfektiossa voi kirvelyn ohella esiintyä myös kutinaa. Tyypillisinä oireina trikomonas-infektiossa ovat hyvin pahanhajuinen, vihertävä klönttimäinen vuoto emättimestä, lähinnä kuitenkin kirvely ja virtsaamiskivut. Emättimen bakteeritulehduksessa tyypillisinä oireina ovat voimakkaasti tuoksuva vihertävä, välillä runsaskin valkovuoto.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
Stub Emättimen hiivasienitulehdus 2
Stub Trikomonasinfektio 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
31. toukokuuta

itse epäilin hiivatulehdusta mutta testeissä negatiivinen tulos, eli siis on kutinaa emättimen sisempien häpyhuulien kohdilla ja sisemmät häpyhuulet punoittavat hurjasti sekä on vähän oudon väristä rusehtavaa vuotoa, olen noin kuukauden verran kärsinyt näistä oireista ja kokeillut apteekin hiivavoiteita ja puikkojakin, voiko silti olla hiivatulehdus tai vaikuttaako joltain sukupuolitaudilta? joskus seksiä harrastaessa ilmestyy emättimen suulle haavauma. minulla oli n.6vkoa sitten antibioottikuuri mikä olisi voinut altistaa hiivalle.

1_s

Anonyymi
1. kesäkuuta

Itse kärsin täysin samankaltaisista oireista. Kipu viittaa vulvodyniaan ja on varsinkin ekalla työnnöllä seksin aikana lähes sietämätöntä. Gyne määräsi kevään korvalla hiivalääkkeen, josta ei kuitenkaan mitään apua.:/

1_s

Anonyymi
1. kesäkuuta

minulla ei ole kipua muulloin kun tuo haava ilmestyy? onko sulla myös punoitusta, liittyykö tämäkin vulvoon?

1_s

Anonyymi
1. kesäkuuta

Onhan tuota punoitusta ja arkuuttakin. Tänään kävin apteekista noutamassa Cicatridina-emätinpuikkoja ja nyt pitää vaan toivoa, että tepsivät. Jos eivät tepsi niin olen täysin neuvoton.:/

1_s

Anonyymi
2. kesäkuuta

voiko gynekologi todeta tuon vulvon tarkastuksessa? entä sitten kun lukee ettei vulvoon liity kutina ja mulla sitäkin oli kun epäilin hiivaa?

1_s

Anonyymi
6. kesäkuuta

Kuinkahan paljon nuo puikot / voiteet maksavat, ja onko kokemuksia, tehoaako ne? Minulla on ollut kutinaa, ja haava emättimessä, enkä ole varma, onko se hiivasieni, mutta siltäpä vaikuttaa. Voiko niitä ostaa muualta kuin apteekista?

Aiheen kysymykset