Alkuraskauteen liittyy melko tavallisena ilmiönä verenvuotoa, joka usein ajoittuu normaaliin kuukautisvuodon ajankohtaan. Niukan vuodon ei tarvitse merkitä vielä raskauteen liittyvää häiriötä. Runsaampi alkuraskauden verenvuoto tai tiputtelevat veren hyytymät viittaavat kuitenkin keskenmenon mahdollisuuteen. Runsas kymmenes alkavista raskauksista päättyy keskenmenoon ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Niukka alkuraskauden verenvuoto, johon liittyy alavatsakipua, voi viitata myös kohdunulkoiseen raskauteen. Lopullisesti syy selviää gynegologin suorittamalla ultraäänitutkimuksella.

Yleisimmät aiheuttajat Information

Sairaus Hlö:ä Voimakkuus
Stub Raskaudenaikainen diabetes 1

Käytetyimmät lievityskeinot Information

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
15. tammikuuta

olin noin kaksiviikkoa sitten yhdynnässä mieheni kanssa, aluksi hänellä oli ongelmia saada kondomi hyvin ja kun hän vihdoin sen sai niin ei hommasta mitään tullut, pelkään kuitenkin olevani nyt raskaana.
kuukautiset alkoivat hieman etukäteen mutta vatsani on todella kipeä, lisäksi aloin syömään e-pillereitä kuukautisten alkamispäivänä, enimmäistä kertaa elämässäni, voiko siis kipu johtua siitä ? olisiko pillereiden syöminen kannattanut jättää väliin ? voinko olla raskaana ?

13_s

TriDoc
28. helmikuuta

Alkavan raskauden toteaminen onnistuu n 5-7 pvää hedelmöittymisen jälkeen ja käytännössä se on mahdollista todeta raskaustestillä kolmannella raskausviikolla. Menetelmä perustuu hedelmöityksestä lähtien ns koriongonadotropiinihormonin erityksen mittaamiseen. (S-HCG) sen noustessa vomakkaasti alkuraskaudessa.
Ehkäisypillerin käyttöä uudelleen aloitettaessa olisi hyvä varmentua,ettei olisi raskaana, koska niiden käyttö voi haitata raskauden etenemistä. Usein tämä tapahtuu odottamalla seuraavat 1-2kuukautiset. Joskus hedelmöittymisestä huolimatta syntyy ns normaalilta vaikuttava kuukautisvuoto, mikä vähentää tämänkin käytännön seurantamenetelmän varmuutta hieman. Noin vuorokausi ehkäisyn pettämän yhdynnän jälkeen on mahdollisuus ns katumuspillerin käyttöön, jolla mahdollinen hedelmöitys on mahdolllisuus estää. Tässä tiivistetysti ne ajalliset seikat, otka säätelevät varhaisen raskauden toteamista.

1_s

m30-5135
4. syyskuuta

onko kellään muulla ollut veristä vuotoa ja tullut vähän hyytymiä. oon tällä hetkel käymäs tuusulassa kihlattuni veljen luona kävin täällä hyrylässä tk:ssa ja ne sano että SAATTAA olla alkava kesken meno muttei oo iha varmaa.. ( kohdunsuulta tuli verta) mutta nyt on vähentynyt ei tuu juuri ollenkaan verta... mitään isompaa " möykkyä ei ole tullut" raskaus oireet on samat mitkä on ollutkin niiin ja viiikkoja oli 5 RV. kun kävin täällä tk:ssa.....