Miten nopeasti voi flunssataudin jälkeen alkaa jälleen urheilla. Olen himokuntoilija, enkä malttaisi jättää yhtään turhaa päivää väliin. Voiko antibioottikuurin aikana jo rasittaa itseään, jos muuten tuntee itsensä terveeksi?

Vastaus: Flunssanjälkeinen urheilu

Hyvänä yleisohjeena suosittelen vähintään 3-4 oireetonta päivää kunnon flunssataudin jälkeen. Jos kysymyksessä on pidempiaikainen kuumetauti, suosittelen viikon lepoaikaa sairauden parantumisen jälkeen, ennenkuin aloittaa uudelleen tehostetun harjoittelun ja sittenkin kehoa kuunnellen.

Huonoja signaaleja kehon kannalta ovat flunssataudin jälkeen rasituksessa syntyvä sydämen tykyttely, epäsäännöllinen sydämen rytmi, korkea pulssitaso, väsähtäminen ja jalkojen heikotus. Kaikki oireet kertovat, että elimistö tarvitsee vielä lepoa ja harjoittelu on aloitettu liian aikaisin.

Infektiosairauden jälkeen elimistön kudokset on ns.hyperreaktiivisessa tilassa jonkin aikaa, jolloin jälkitaudin mahdollisuus on olemassa elimistöä liian raskaasti kuormitettaessa. Esimerkiksi sydänlihastulehdus syntyy tämänkaltaisessa tilanteessa. Jätä siis flunssatautien välille kunnon lepomarginaalit ja harjoittele sitten säännöllisesti infektioiden välillä, kun olet varmasti terve.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheeseen liittyvää

Muita vastauksia