Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

Alikategoriat

Stub

Tramadoli

Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoim...

Keskustelu

1_s

m43-3368
1. kesäkuuta

Minulla on niskan 4-5 nikaman välissä 2 hermoa puristuksissa ja odotan aikaa neurokirurgille. Olen kärsinyt tästä ongelmasta jo vuoden; kädet puutuvat ja kipu on todella kovaa hartioissa, niskassa ja käsissä. Aluksi minulle kokeiltiin kaikki kipukynnystä nostavat lääkkeet, tuloksetta. Sitten siirryttiin Tramaliin, jota käytin maksimiannoksen. Myös Lyricaa kokeiltiin, mutta sekään ei auttanut. Nyt minulla on käytössä Norspan laastarit, tällä hetkellä 15mg, mutta sitä jouduttaneen nostamaan 20mg. Jono neurokirurgille on pitkä ja pelkään mitä nämä lääkkeet tekevät minulle. Kuinkahan helposti näihin koukuttuu ja kuinka kauan näitä on turvallista käyttää? Onko kenelläkään mitään muuta tietoa näistä laastareista? Kaikki tieto on tervetullutta! Tämä hermokipu ajaa minut hulluksi ja kipukynnykseni on laskenut jo olemattomiin. En tiedä mikä olisi parhaaksi. Kiitos jo etukäteen!

1_s

m69-3385
12. kesäkuuta

moi .minulla on ilmeisesti kolmoishermo vaurio. olen käynyt läpi lähes kaikki kipu lääkkeet , nyt on kysymäsi norspan laastari 20mikr.g, sivuoireita ei ole, mutta eipä sekään oikein tehoa ,olen käyttänyt noin vuoden verran,olen saanut diagnoosin ettei parane koskaan,t,jarno

11_s

m61-1899
11. huhtikuuta

minulla on nyt kipu todella kova.lääkkeet ovat tramal 300 ja lyrica 200. särky on niin kova että en voi istua. myös jalat ovat kipet, ainut hyvä asento on maku. selkä on todella huonossa kunnossa. sai ajan kipu lääkärille vasta kesäkuussa. uni ei oikein tulee silmää, koska kipu on liian kova.

1_s

m47-5415
23. marraskuuta

Mitä on Tramal 300mg? Suurin markkinoilla oleva on 200mg tiedoksi!

1_s

m61-5573
1. tammikuuta

Onx se Diagnosoitu varmasti kolmoishermosäryksi? Kramppilääkkeet ( Karpatsemiini),Neurotol,Tegretol olen lukenut että niitä käytetään kolmoishermosärkyyn...? Itellä taas selkä ryppyilly koko syksyn 2011 ja kyllä kesti ennenkuin sai kunnon lääkkeitä:Mulla nyt Neurospan laastari 5mg ja 10 mg nostettu 15 mg/vrk sekä lyrica 150 mg x 2/vrk,Panacod max vrk annos...!talvet 2003,2004 menin 'koukussa' keppien kera ennenkuin leikkasivat! Kivut jäi leikkauspöydälle ! Pikaista paranemista!