Tämän ryhmän lääkkeet estävät suolahapon eritystä, ja sitä kautta helpottavat närästyksestä aiheutuvia oireita sekä pohjukaissuolihaavan tai mahahaavan oireita.

Alikategoriat

Stub

H2 salpaajat

H2-reseptorinsalpaajien teho perustuu niiden kykyyn vähentää mahanesteen määrän ja sen happamuuden vähenemiseen. Suomessa käytettäviä tämän ryhmän lääkeaineita ovat ranitidiini ja famotidiini. Niid...
Stub

Prostaglandiini E1:n johdokset

Tämän ryhmän lääkkeet estävät suolahapon eritystä, ja sitä kautta helpottavat närästyksestä aiheutuvia oireita sekä pohjukaissuolihaavan tai mahahaavan oireita.
Stub

Protonipumpun estäjät

Tämän ryhmän lääkkeet estävät täydellisimmin mahahapon eritystä. Ne vaikuttavat mahan limakalvolle spesifiseen entsyymiin, ”happopumppuun”, estäen mahan haponeritystä. Protonipumpunestäjät ovat ent...

Keskustelu

1_s

Anonyymi
13. syyskuuta

Lopetin alkoholin käytön itsenäisesti tai ainakin lukemalla tietoa alkoholin haitoista vaikka aika hyvin ne jo tunsinkin kokemukseni perusteella. Join vuosikausia kovia viinoja, vodkaa, konjakkia, viskiä, pontikkaa jne...Maha oli ihan paskana. Aamupäivät oksensin aina siihen asti kun sain korjattua krapulani juomalla lisää viinaa. Oksensin toisinaan yöt ja päivät kun viina eikä vesikään pysynyt sisällä. Aloin kuivua ja päässä huippi, jalat löivät loukkua, kädet tärisivät ja hiki virtasi. Kuumallakin jostakin tuli jäätävän kylmä ja iho oli kalman kalpea. Koko tuon ajan söin kuitenkin happosalpaajia, lähinnä nexiumia ja omepratzolia ja muitakin närästysrohtoja. Nyt alkoholista eroon päästyäni, lääkkeet tehoavat ja syön normaalisti. Oloni on todella hyvä ja uni maistuu. Olen töissä, sillä omistan ravintolan. Olen omistamani ravintolan pääkokki. Viinaa on hyllyt täynnä, mutta en niihin koske. On se kumma kun suomalainen ei usko ennenkuin itse näkee tai kokee. Voin sanoa, että olin jo aivan varma, että kuolen viinaan. Niin hyvää ihmistä kuin itse kukin on, kannattaa ihan oikeasti ottaa niskasta kiinni. No, tämä mahaongelma oli täysin alkoholista johtuva, niinkuin tähtitieteelliset maksa-arvotkin, jotka ovagt nyt puolen vuoden raittiin elämän vuoksi aivan normaalit. Raittiina elämä maistuu ja ei tule räyhättyä, eikä tapeltua eikä oltua häijy työnantaja saati puoliso tai äiti (tosin aikuisille lapsille). Terveyttä kannattaa vaalia, eikä se välttämättä maksa paljon, mutta sairastaminen on kallista! Hyvää terveyttä kaikille ! Mom 46v.

4_s

Eva
13. syyskuuta

Onnittelut sulle elämän haltuun ottamisesta ja hyvää jatkoa:)

11_s

Rituli
13. syyskuuta

Suuret Onnittelu halaukset sinulle,hienoa että sait hyvän elämän ja terveys asiat tulevat kuntoon,arvostan suuresti että teit itsenäisen päätöksen.Toivon sinulle hyvää jatkoa..:)

1_s

Anonyymi
14. syyskuuta

Hienoa!