SSRI-masennuslääkkeisiin kuuluu sitalopraami, essitalopraami, sertraliini, paroksetiini, fluoksetiini ja fluvoksamiini. Ne estävät keskushermostossa olevan välittäjäaineen, serotoniinin, takaisinottoa hermopäätteistä ja näin ollen lisäävät sen määrää ja vaikutuksia.

Masennuksessa on usein serotoniinin määrä keskushermostossa laskenut ja SSRI-lääkkeet ovatkin osoittautuneet tehokkaiksi masennuslääkkeiksi. Ryhmän yleisimpiä haittavaikutuksia on unettomuus, jota voidaan ehkäistä annostelemalla päivän annos aamulla.

Alikategoriat

Stub

Essitalopraami

Essitalopraamin teho perustuu aivojen serotoniinin määrän lisääntymiseen. Sitä käytetään masennukseen, paniikkihäiriöön, pakko-oireiseen häiriöön, sosiaalisten tilanteiden pelkoon sekä ahdistuneisu...
Stub

Fluoksamiini

Fluvoksamiinin teho perustuu aivojen serotoniinin määrän lisääntymiseen. Sitä käytetään masennukseen ja pakko-oireiseen häiriöön. Masennusta lievittävä vaikutus tulee muiden masennuslääkkeiden tapa...
Stub

Fluoksetiini

Fluoksetiinin teho perustuu aivojen serotoniinin määrän lisääntymiseen. Sitä käytetään masennukseen, pakko-oireiseen häiriöön ja ahmimishäiriöön. Masennusta lievittävä vaikutus tulee muiden masennu...
Stub

Paroksetiini

Paroksetiinin teho perustuu aivojen serotoniinin määrän lisääntymiseen. Sitä käytetään masennukseen, paniikkihäiriöön, pakko-oireiseen häiriöön, sosiaalisten tilanteiden pelkoon, traumaperäiseen st...
Stub

Sertaliini

Sertaliinin teho perustuu aivojen serotoniinin määrän lisääntymiseen. Sitä käytetään masennukseen, paniikkihäiriöön, traumaperäiseen stressireaktioon sekä sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Masennus...
Stub

Sitalopraami

Sitalopraamin teho perustuu aivojen serotoniinin määrän lisääntymiseen. Sitä käytetään masennukseen, paniikkihäiriöön ja julkisten paikkojen pelkoon. Masennusta lievittävä vaikutus tulee muiden mas...

Keskustelu

1_s

Anonyymi
12. huhtikuuta

Minä olen sitä mieltä, että kaikki nämä lääkkeet ovat myrkkyjä. Ainakin ne menevät ihmisen läpi ja koska kaikki ihmiset ulostavat WC-istuimen kautta, niin ne menevät puhdistamoiden läpi poistoputkien kautta vesistöön. Monin paikoin käyttövesi tehdään tekopohjavetenä ja sieltä ne kiertävät takaisin ihmisiin, ainakin menevät kaloihin. Joku vuosi sitten oli uutinen, että Lontoon vesijohtovedessä on masennuslääkettä. Lontoo ottaa juomavetensä Thamesistä, minne myös likavedet lasketaan. Täydellinen kierto on valmis, ei tarvitse ostaa kalliita masennuslääkkeitä, kun sitä saa jo juomavedestä. Olen sitä mieltä, että masennuslääkkeillä voi olla yhteys alkoholi- ja huumeriippuvuuteen. Ne kaikki ovat aivoihin vaikuttavia aineita ja muuttavat ihmisen luonnollista aivotoimintaa, niin keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet, kuin alkoholi, tupakka ja huumeetkin. Minut vaimoni, nykyinen exäni, raahasi väkisin psykiatrille, jonka käynnin jälkeen alkoi kliininen lääkekokeilu hänellä ja minulla. Hänellä se loppui jo parin vuoden kuluttua, minulla sitä jatkui lähes kymmenen vuotta, siinä 5-7 vuotta. Pohjalla meillä oli minun huono anoppisuhteeni, riitainen avioliitto ja vaimoni sukulaisen tavallaan painostama sijoitustoiminta. Siihen kun lisätään vielä nämä kemialliset aineet keskushermostoon, niin kierre on valmis. Minulla alkoholi alkoi olla rentouttavana tekijänä, käytin sitä samanaikaisesti mm. Remeronin kanssa, vaikka siitä varotettiin joka kerta apteekissa, yhteisvaikutustapaa ei kerrottu, en tiedä vieläkään. Samaan aikaan minulla kokeiltiin Risperdalia, ja siitä siirryttiin Seroqueliin. Seroquelin on British Medical Journalin helmikuu 2005 numeron mukaan todettu vanhuksilla vaikuttavan aloitekyvyn vähentymiseen ja saamattomuuteen. Kun katsoin, milloin minulle määrättiin ensimmäinen Risperdal-resepti, se sattuu juuri siihen aikaan, kun minä en enää alkanut saada mitään aikaiseksi, veroilmoituksetkin jäivät silloin antamatta, en enää jaksanut.

Masennuslääkkeiden käyttö on kasvanut moninkertaiseksi tällä vuosituhannella. Kysymys on helposta hoitoyrityksestä, mikä johtaa tuhoon. Parempi olisi auttaa ihmisiä liikkumaan, syömään terveellisesti, kuituja, hyviä öljyjä, kalaa ja tekemään muutenkin oikeita asioita. Ihmisen elämä on nykyään liian helppoa, ostoskeskuksissa seikkailua, siitä syntyy turhautuminen. Mitä hyvää ostoskeskuksissa on? Turhaa energiankulutusta ja tavaroita, joita kukaan ei tarvitse?

1_s

Anonyymi
16. huhtikuuta

Lääkkeet eivät välttämättä toimi kaikilla samalla tavalla. Masennusta on vaikea hoitaa, kun sen syntymekanismikaan ei ole oikein selkeästi tiedossa. Eli ns. masennuslääkkeillä ei hoideta syytä vain yritetään hallita oireita. Kun masennusta voi aiheuttaa moni fyysinenkin sairaus, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta, joka on yleistä. Sitä kun lähdetään hoitamaan näillä mömmöillä,niin avot, siinäpä on meillä ihan selkeä hoitovirhe, mutta niin kovin yleinen. Näillä saadaan monen nuoren elämä pilalle ja porukka varhaiseläkkeelle.

Voin kyllä todeta, että vaikutus oli pikemminkin hyvin tehokkaiden kipulääkkeiden tasoa ja niistä pöllyistä selviämiseen meni yli vuosi. Puheet serotoniinivajauksesta kuulostavat sen jälkeen vain lääkeyhtiöiden markkinamiesten puheilta. Miten tällaisia lääkkeitä saa laillisesti olla markkinoilla, jotka eivät oikeastaan hoida yhtään oikeaa sairautta? Jos diabeetikko tarvitsee insuliinia, niin sitä piikitetään ja se hoitaa syytä, mutta näin ei voi sanoa masennuslääkkeistä. Olisipa tosi harmi näin markkinataloudessa, jos nämä lääkkeet oikeasti toimisi.

Muille voin vaan sanoa, että harkitkaa tarkkaan ennenkuin aloitatte.

1_s

Anonyymi
3. elokuuta

Olkaa varovaisia niitten aineitten kanssa. Se on arpapeliä,koskaan ei voi tietää miten käy. Seurauksena voi olla pysyviä elimistön muutoksia. Ennenkun aloitatte niin ottakaa selvää tosiasioista. Olisinpa vaan itsekin ottanut aikoinaan selvää, enkä vaan sokeasti luottanut lääkäriin.

http://masennuslaakkeista.nettisivu.org

12_s

f31-3470
8. elokuuta

kärsin masennuksesta ja uupumuksesta,mulle on kokeiltu mm cympalta nimist lääkettä,sertralinea,ja efeksoria,onko kenelläkään kokemusta että mikä sssri lääke auttaa parhaiten juuri UUPUMUKSEEN ? mitä mielialalääkettä kantsii kokeilla.

ja itse olen kyl sitä mieltä että sssri lääkkeet ei ole vaarallisia.jopa taval särky nappi on vaarallisempi,sssri lääkkeet lisää serotoniinia aivoissa ja jotkut sssri lääkkeet lisää ihmisen omaa serotoniinia aivoissa luonnollisesti.Jos ihminen on sairastunut syöpään niin meneehän ihminen sillonkin hoitoon ja saa sädehoitoasamalla tavalla masennus on SAIRAUS ja se vaatii oikean lääkityksen ja avun että siitä voi parantua.kun masennus on mennyt tarpeeks pitkälle ei siitä nousta pelkällä "pikku kävely lenkillä"kyl se vaatii oikeanlaisen lääkityksen että serotiini aivoissa pääsee tasapainoon,kun ihminen kärsii uupumuksest ja masiksest niin aivojen serotoniini taso on epätasapainossa sillon on tunne et on uupunut ja toivoton.