Ripulin aiheuttajia on useita, joten myös lääkkeet tulisi valita sen mukaisesti. Tärkeintä ripulin hoidossa on huolehtia riittävästä nesteen ja suolojen saannista. Apteekista saa tähän tarkoitukseen sopivia valmisteita, jotka sisältävät suoloja ja glukoosia, mutta aikuiselle yleensä mehut ja virvoitusjuomat ajavat saman asian. Lisäksi maitohappobakteereja voidaan käyttää lievien ripulien hoidossa. Ripulilääkkeistä käytetyin on loperamidi, mutta bakteerin aiheuttaman infektioripulin hoitoon tarvitaan yleensä antibioottia. Lääkehiili on myös useasti käytetty ripulin hoitomuoto.

Alikategoriat

Stub

Loperamidi

Loperamidi on suolen seinämissä oleviin lihaksiin vaikuttava aine, joka vähentää suolen liikkuvuutta. Lisäksi se kiinteyttää ulostetta ja vähentää ulostamispakkoa. Sitä käytetään äkillisen ripulin ...
Stub

Muut ripulilääkkeet

Ripulin aiheuttajia on useita, joten myös lääkkeet tulisi valita sen mukaisesti. Tärkeintä ripulin hoidossa on huolehtia riittävästä nesteen ja suolojen saannista. Apteekista saa tähän tarkoituksee...

Keskustelu

1_s

Anonyymi
17. maaliskuuta

mikä auttaa lapsen noroviruksen aihettamaan ripuliin.oksennus on jo helpottanu.mut ruokahalua ei ole ja vesiripuli on.sokerimehu ja wiccy ja marjakeitot vähissämäärin nautittu.kiitos tiedosta.

13_s

TriDoc
17. maaliskuuta

Lääkehiili (carbo medicinalis) 250mg tabletti 1-5 tabl x 3-4 maksimissaan lapsille annosteltuna ja imodium 2mg, imocur 2mg ym. kauppanimeltään olevat tabletit soveltuvat ohjeen mukaan yli 5 vuotiaille ripulitaudin oireenmukaiseen hoitoon. Lääkkeet siis kovettavat vatsaa ja hillitsevät ripulointia, mutta eivät vaikuta välttämättä sairauden kehitykseen. Ripulitaudin alkuvaiheessa riittävän tiheä nesteen nauttiminen riittää Suomen viileässä ilmastossa ehkäisemään nestevajausta. Pidempään jatkuessaan ripulitaudissa voi olla myös elektrolyyttinesteen eli suoloja sisältävän nestevalmisteen tarvetta. Tällaisia ovat kauppanimeltään esimeksiksi osmosal-liuokset, jotka sisältävät nestettä sitovia suoloja ja parantavat paremmin nestetasapainoa pidempään kestävässä ripulitaudissa. Suolanesteen nauttimisesta ei ole juuri haittaa, mutta hoidon tarpeesta voi keskustella lääkärin kanssa. Mitä pienempi lapsi on, sitä herkemmin se voi altistua ripulitaudin aiheuttamalle nestehukalle, jolloin lääkärin arvioinnin tarve nousee.

1_s

Anonyymi
9. lokakuuta

:P

1_s

Anonyymi
3. elokuuta

Hei olen sairastanu ripulia jo 5 viikkoa eikä tahdo löytyä vika. Kokeet on otettu ja tulokset ovat hyvät. Wc käyntejä päivässä 5 kertaa. Olen kyllä kuulut yli vilkkaast suolesta, tulekos se näin yhtä äkkiä vaan.