ACE-estäjät eli angiotensiinikonvertaasin estäjät ovat yleisesti käytetty lääkeryhmä kohonneen verenpaineen ja sydämen vajaatoiminnan hoidossa. Suomessa käytettäviä ACE-estäjiä ovat enalapriili, kaptopriili, kinapriili, lisinopriili, perindopriili ja ramipriili. Tämä lääkeryhmä soveltuu erityisesti diabeetkoille, munuaissairauden yhteydessä sekä metabolista oireyhtymää sairastaville, joilla on kohonnut verenpaine.

ACE-estäjät laajentavat verisuonia estämällä verisuonia supistavien aineiden vaikutuksen reniini-angiotensiinijärjestelmässä ja näin alentavat verenpainetta. Samalla sydämen kuormitus vähenee, mikä estää sydänlihaksen kasvua ja auttaa sydämen vajaatoiminnassa.

Tämän lääkeryhmän yleisin haittavaikutus, varsinkin hoidon alussa, on kuiva yskä. Huimausta voi esiintyä hoidon alkuvaiheessa, kuten kaikilla verenpainetta alentavilla lääkkeillä, ennen kuin elimistö tottuu alempaan verenpainetasoon. Tabletit on hyvä ottaa aamuisin.

Kategorian hoidot

Stub

Coversyl

ACE-estäjät eli angiotensiinikonvertaasin estäjät ovat yleisesti käytetty lääkeryhmä kohonneen verenpaineen ja sydämen vajaatoiminnan hoidossa. Suomessa käytettäviä ACE-estäjiä ovat enalapriili, ka...

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä